28 Ağustos 2011 10:32

Kampa katılmaktan mutluluk duyduk

Sevgili Emek Gençliğinin düzenlediği 2011 özgürlük buluşması kampındaki genç arkadaşlarımız,Sizlerle bizlerin fabrika önünde sendika hakkımız için verdiğimiz direnişimizin 20. gününde bizleri ziyaretinizle tanıştık. Bu ziyaretiniz bizlere kuşkusuz çok büyük bir güven verdi ve sınıf dayanı

Kampa katılmaktan mutluluk duyduk
Paylaş
Savranoğlu İşçileri

Sizlerle bizlerin fabrika önünde sendika hakkımız için verdiğimiz direnişimizin 20. gününde bizleri ziyaretinizle tanıştık. Bu ziyaretiniz bizlere kuşkusuz çok büyük bir güven verdi ve sınıf dayanışması olduğunu hatırlatıp mücadelemizi daha büyük bir hırsla sahiplenmemizi sağladı. Burada vermiş olduğumuz mücadelenin sadece Savranoğlu işçisi veya sendika olmadığını, işçi sınıfının, emekçinin, memurun, öğrencinin ortak sorunu olduğunu hatırlattınız. Biz ve çocuklarımızın özgürce sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için bütün kitle örgütlerinin bir araya gelip ortak bir mücadele vermemiz gerektiğini açık ve net belirtiyoruz.

Bunun en büyük örneğini kampa yapmış olduğumuz ziyaret ile gördük. Birçok ilden gelen gençlerimizle fikir alış verişlerinde iş hayatına yeni atılacak kardeşlerimizin devamlı karşılaşabilecekleri zorlukları çözüme ulaştırabilmenin tek yolunun sınıf dayanışması ve mücadele olduğunu saptadık.

Siz kamp emekçilerine yazmış olduğumuz mektubu kuşkusuz sağ, sol ayrımı yapmaksızın yazdık. Günümüzde her ne kadar bu sorun önümüze konulsa da bizler tek yumruk ve tek kalbiz.

Savranoğlu işçileri olarak kampınıza yapmış olduğumuz ziyaretimizde oradaki ortamdan, yapılan atölye çalışmalarından ve Emek Gençliği’nin bizlerle birlikte yapmış olduğu sohbetlerden büyük bir mutluluk duyduk.

Önümüzdeki yıl hiçbir davet beklemeden örgütlü işçiler olarak kampa katılacağız. Kampınızdaki bir günlük ziyaretimiz dayanışmayı, kardeşliği tekrar yaşayabilmek için senelik iznimizi orda geçirmeyi düşünüyoruz. Hepinize mücadele, barış ve kardeşlik dolu günler diliyoruz.

*Menemen/İZMİR

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu yönetmene Altın Portakal daveti

SONRAKİ HABER

Çin’de facia gibi kaza: 17 ölü, 17 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...