06 Ekim 2001 21:00

Muhabirimize keyfi gözaltı

Sendika ve siyasi partilerin "Savaşa hayır" demek amacıyla yapmak istedikleri basın açıklamasını engelleyen polis, aralarında muhabirimiz Hacer Yücel'in de bulunduğu altı kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş
Muhabirimize keyfi gözaltıSendika, siyasi parti ve kitle örgütlerinin Kartal Atatürk Meydanı'nda yapmak istediği "Savaşa Hayır" açıklaması polis saldırısı nedeniyle yapılamadı. Açıklamaya katılmak için meydana gelmek isteyenlere izin vermeyen polis, aralarında gazetemiz muhabiri Hacer Yücel ile Atılım Gazetesi muhabiri Nuran Doğan'ın da bulunduğu altı kişiyi gözaltına aldı. Aralarında Limter-İş, Eğitim-Sen, TÜMTİS, HADEP, ÖDP, EMEP, Pir Sultan Abdal Derneği ve Halkevleri'nin yer aldığı parti ve kitle örgütleri, dün saat 14.00'te savaşa karşı çıkmak amacıyla Kartal Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Kartal Meydanı'nı ablukaya alan polis, alana kimsenin girmesine izin vermedi, meydana gelen gruplara ise müdahale etti. İnsanların toplanmaması için kahvehaneleri de kapatan polis, çevrede toplananları da sert bir şekilde dağıttı.

Gazeteciler gözaltında Polis eylemde aralarında gazetemiz muhabiri Hacer Yücel ve Atılım Gazetesi muhabiri Nuran Doğan'ın da bulunduğu altı kişiyi gözaltına aldı. EMEP üyeleri Başar Bölük ve Deniz Geyik'in de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar Kartal Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltında alınan Başar Bölük'ün yüzündeki morluklar dikkat çekerken, kıyafetlerinin de yırtıldığı görüldü. Eğitim-Sen 5 No'lu Kartal Şubesi, saldırının ardından yaptığı açıklamada, yapmak istedikleri basın açıklamasına yapılan saldırı protesto etti.Kartal'da yapılmasına izin verilmeyen basın açıklamasında, ABD'nin 11 Eylül'de yapılan saldırıyı fırsat bilerek, Ortadoğu ve Asya halklarına saldırmayı hedeflediği belirtiliyordu.

'Savaşa hayır' denecekti Açıklamada, savaşın binlerce masum, yoksul Ortadoğu insanının ölümüne neden olacağı ve emekçiler açısından işsizlik, açlık ve yoksulluğu artıracağı ifade edilerek "Bizler, Amerikan emperyalizminin çıkarına olan böyle bir emperyalist savaşa hayır diye haykırmak, teröre savaşa karşı halkların kardeşliğini savunmak, Türkiye'nin bu emperyalist savaşta taşeronluğuna hayır demek için buradayız ve tüm halkımızı sesimize ses katmaya; savaşa karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz" deniyordu.Muhabirimiz Yücel ve Atılım Gazetesi Muhabiri Nuran Doğan gazetemiz yönetimi ve avukatların müdahalesinin ardından bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Yücel ve Doğan basın kartlarını bahane ederek gözaltına alan polis, muhabirleri bir süre yasadışı şekilde karakolda tuttuktan sonra "Basın kartlarını inceledik sahte değilmiş" diyerek onları serbest bıraktı. Muhabirimiz Yücel ve Doğan'ı keyfi bir şekilde gözaltında tutan polis muhabirlerin gözaltına alındıklarını kanıtlayamamaları için tutanak da tutmadı.
ÖNCEKİ HABER

İHD'den savaşa karşı birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Deri-İş'te iki liste yarışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...