28 Ağustos 2011 10:30

Tutsak dergi “Ümüş-Eylül” çıktı

CEZAEVİNDE elle hazırlanan Ümüş-Eylül Edebiyat, Sanat ve Kültür dergisinin ilk sayısı çıktı. Dergiyi hazırlayan Hasan Şahingöz, söyleyecek sözlerinin olduğunu, duygu ve düşüncelerinin bu dergi aracılığıyla paylaşacaklarını ifade etti.  Tekirdağ 1 nolu F tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu şair-yazar Hasan Şahing&o

Tutsak dergi “Ümüş-Eylül” çıktı
Paylaş

CEZAEVİNDE elle hazırlanan Ümüş-Eylül Edebiyat, Sanat ve Kültür dergisinin ilk sayısı çıktı. Dergiyi hazırlayan Hasan Şahingöz, söyleyecek sözlerinin olduğunu, duygu ve düşüncelerinin bu dergi aracılığıyla paylaşacaklarını ifade etti.  
Tekirdağ 1 nolu F tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu şair-yazar Hasan Şahingöz, tarafında elle hazırlanan dergi, şiir, öykü, resim ve deneme örneklerinden oluşuyor. 19 sayfadan oluşan dergi tutsakların özgün çalışmalarını barındırması itibariyle büyük öneme sahip. İlk sayıda yer alan giriş yazısında, yazılarıyla, şiirleriyle, resimleriyle, öyküleriyle dergiye katkıda bulunmak isteyen herkese açık olduğunu belirten tutuklu şair-yazar Hasan Şahingöz, “Her yayın, kolektif bir emeğin, kolektif bir çabanın ürünüdür. Bizim dergimiz de kolektif emeğin ürünüdür” dedi. Derginin ilk sayısında Yazar-Şair Adil Okay’ın şiirlerinin yanı sıra Türkiye’nin değişik yerlerindeki tutsakların şiirleri, resimleri ve yazıları yer alıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekranda çocuk oyunculara sınır

SONRAKİ HABER

Tutuklu yönetmene Altın Portakal daveti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...