04 Ekim 2001 21:00

Savaşa karşı ortak miting

Adana'da kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerden savaş girişimlerine yönelik tepkiler giderek artıyor.

Paylaş
Savaşa karşı ortak mitingKitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerden savaş girişimlerine yönelik tepkiler giderek artıyor. Dün ortak bir açıklama yapan HADEP, ÖDP, SİP ve EMEP Adana il örgütleri, 14 Ekim'de yapılacak "Savaşa karşı, iş, ekmek ve demokrasi" mitingine çağrı yaptı. TMMOB, DİSK, KESK ve Adana Tabipler Odası da İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi'nde bir araya gelerek "Savaşa hayır" dediler.

Miting 14 Ekim'de EMEP, HADEP, ÖDP ve SİP'in EMEP il binasında düzenlediği ortak açıklamaya TÜMTİS Adana Şube Başkanı Erol Dolaşır, Enerji Yapı Yol-Sen Şube Başkanı İlyas Turan, DİSK Genel-İş Böge Temsilcisi Mehmet Emin Soysal, İHD Adana Şube Başkanı Şehmuz Kaya da katılıp destek sundu. Ortak açıklamada, 14 Ekim'de yapılacak "Savaşa karşı, iş, ekmek ve demokrasi" mitingine çağrı yapıldı. Açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Belma Cıngıloğlu, ABD ile müttefiklerinin girişeceği ve dünyaya yeni felaketler getirecek bir savaşa, partiler olarak bütün güçleri ile karşı çıkacaklarını söyledi. Cıngıloğlu, İncirlik başta olmak üzere üslerin kullandırılmamasını istedi. Ortak açıklama sonrası konuşma yapan ÖDP İl Başkanı Yusuf Tek, savaş karşıtı güçlerin birleşmesinin önemine değinirken, HADEP İl Başkanı Osman Fatih Şanlı, merkezi programlarından dolayı Adana'da mitingin örgütleyicileri arasında olamadıklarını, ancak mitinge destek vererek katılım sağlayacaklarını söyledi. SİP Seyhan İlçe Başkanı Sebahat Altıparmakoğlu ise savaşa karşı yapılacak mitinge tüm güçleriyle katılacaklarını belirtti.

İncirlik Üssü kapatılsınİnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde bir araya gelen TMMOB, DİSK, KESK ve Adana Tabipler Odası temsilcileri, Türkiye'nin ABD'nin canlı kalkanı olmasına karşı çıkarak, İncirlik Üssü'nün derhal kapatılmasını istediler. Ortak açıklamayı TMMOB İl Kordinasyon Kurulu Sekreteri Bahadır Acuner okudu. Çıkarılmak istenen savaşın dünyayı tümüyle emirleri altına almak isteyen emperyalist sistemin hegemonyasını herkese kabul ettirme savaşı olduğuna dikkat çeken Acuner, Türkiye'nin savaş yanlısı tutumunu eleştirerek "Refahın, adaletin, özgürlüklerin ve demokrasinin tüm dünyada ve ülkemizde egemen olabilmesinin olanakları yaratmak için mücadele verilmelidir" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Üniversitelerde protesto

SONRAKİ HABER

TEKEL'de yaralayan anlaşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...