04 Ekim 2001 21:00

Rus yolcu uçağı düştü

İsrail'den Rusya'ya giden bir yolcu uçağı Karadeniz açıklarında düştü. Uçağın Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğü iddia edildi.

Paylaş
Rus yolcu uçağı düştüİsrail'den Rusya'ya giden bir yolcu uçağı Karadeniz açıklarında düştü. Ukrayna tarafından yanlışlıkla vurularak düşürüldüğü iddia edildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise bu iddiayı yalanlayarak, "Uçağın düştüğü nokta ile bizim füzelerin yönü bir birine denk düşmüyor" açıklamasını yaparken, askeri yetkililer ise uçağı kendilerinin yanlışlıkla düşürdüklerini bildirdiler. Karadeniz'de düşen Rusya'ya ait yolcu uçağı ile ilgili çelişkili açıklamalar yapıldı. İsrail'in başkenti Tel Aviv'den Rusya'nın Novosibirsk şehrine giden Tupolev-154 tipi yolcuuçağının Karadeniz'de Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından yanlışlıkla füzeyle vurularak düşürüldüğü açıklandı. Ukrayna ise bu iddiayı reddetti. Savunma Bakanlığı sözcüsü, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Uçağın infilak ettiği noktada füzelerin ne yönü, ne de menzili, teorik ve pratik olarak birbirine denk düşmüştür" dedi.

Askerler kabul ediyorUkrayna donanmasının Kırım yarımadasında Sivastopol kentindeki basın servisi yetkilisi İgor Laritçev ise Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, düşen uçağın Ukrayna'nın askeri tatbikatı sırasında kazara düşürüldüğünü belirterek, "Ukrayna"nın güneyindeki Kırım yarımadasında, Feodocia bölgesindeki hava savunma tatbikatı sırasında 400 kilometre menzile sahip füzeler fırlatıldı" dedi.Öte yandan askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre, Ukrayna'nın uçaksavar, deniz kuvvetleri, füze, havacılık ve topçu birliklerinin katıldığı tatbikatta Rus birlikleri de yer alıyor.
ÖNCEKİ HABER

Bakanlar savaşı körükledi

SONRAKİ HABER

Rehin alınmış bir halkın kadınları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...