03 Ekim 2001 21:00

Hükümet oyalıyor

Tütün işleme atölyelerini kapatmaktan vazgeçtiğini açıklayan hükümet, işçilerin işbaşı yapmasına izin vermiyor. İşçiler ise Ankara'ya doğru yola çıktı.

Paylaş
Hükümet oyalıyorTEKEL'e ait 24 tütün işleme atölyesini kapatarak burada çalışan işçilerin işine son verme kararı alan hükümet, Tek Gıda-İş Sendikası'nı ve işçileri oyalamaya devam ediyor. İşçilerin eylemleri üzerine kararı iptal ettiğini açıklayan hükümet, işçilerin atölyelere gidip işbaşı yapmasına izin vermiyor. Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'dan medet uman Türk-İş ve Tek Gıda-İş, ANAP Genel Merkezi önünde dün yapılması gereken eylemi iptal etti.Eylem yerine yine Yılmaz'la görüşmeyi tercih eden Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Hüseyin Karakoç, dün de bakanlık kapısındaydı. Ancak gazetemiz yayına hazırlandığı sırada henüz olumlu bir gelişme olmamıştı. Ankara'da bu gelişmeler yaşanırken, Karadeniz Bölgesi'ndeki tütün işçileri Ankara'ya gelmek üzere yola çıktılar. Bir gelişme olmazsa Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tütün emekçileri de Ankara'ya doğru yola çıkacak. Bu arada Adıyaman ve Muş'ta işçiler ANAP il örgütlerine giderek Bakan Yılmaz Karakoyunlu'ya tepkilerini gösterdiler. İzmir TEKEL Yenibakım işçileri, pazartesi akşamı başlattıkları işyerini terk etmeme eylemini dün sabah sona erdirdiler. İşçiler Ankara'ya gidip TEKEL'den sorumlu bakanla görüşeceklerini belirttiler.

İşçiler sabırsızlanıyorTek Gıda-İş Doğu ve Güneydoğu Bölge Şube Başkanı Mecit Amaç, "Kararın iptal edildiğine dair talimat bir türlü TEKEL'e ulaşmadı. Meral ve Karakoç Yılmaz'la görüşüyorlar. Sorun Karakoyunlu'dan kaynaklanıyor. 2002 yılında geçici işçilerin çalışmasını 5 ay ile sınırlandırıyor. Bir de protokol dayatıyor. Bunları kabul etmemiz mümkün değil" dedi. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım'ın kendilerini aradığını ve sorunun çözüldüğünü söylediğini anlatan Amaç, "Gelişmeler bıkkınlık verdi. İşçiler işyerinde sabırsızlanıyor" diye konuştu.Öte yandan EMEP Malatya il yöneticileri dün Tek Gıda-İş Tek Gıda-İş Doğu ve Güneydoğu Bölge Şubesi'ni ziyaret ederek işçilere destek verdi. EMEP'liler ziyarette 20 Ekim'de düzenlenecek, "Savaşa, Yoksulluğa, İşsizliğe ve IMF'ye Hayır" mitingine katılım çağrısı yaptılar.
ÖNCEKİ HABER

Cenazeler teslim edilmiyor

SONRAKİ HABER

Nâzım'ı olduğu gibi anlatmak için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...