03 Ekim 2001 21:00

Cenazeler teslim edilmiyor

Beytüşşebap ilçesine ürünlerini toplamaya giden ancak askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamlarını kaybeden Halit Aslan ve Ebuzeyt Aslan'ın cenazeleri ailelerine teslim edilmedi.

Paylaş
Cenazeler teslim edilmiyorOHAL Valiliği'nin çatışma sonucu öldüğünü söylediği iki kişinin cenazeleri halen verilmiyor. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden köyüne ürün toplamaya giden Halit Aslan ile Ebuzeyt Aslan burada askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamlarını yitirmişlerdi. Olay, aileleri tarafından Diyarbakır İHD Şubesi'nde yapılan açıklamayla kamuoyuna açıklanmıştı. Halit Aslan ve Ebuzeyt Aslan'ın aileleri yaptıkları tüm girişimlere rağmen yakınlarının cenazelerini alamadılar. Aileler, Beytüşşebap Alay Komutanı ile görüştüklerini ancak komutanın kendilerine izin vermediğini açıkladılar.

İmza kampanyasıBu arada Halit Aslan ile Ebuzeyt Aslan'ın Van'da bulunan yakınları, cenazeleri alabilmek için imza kampanyası başlattı. Ailelerin, imzalı dilekçeleri TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na fakslandı. Dilekçede cenazelerin yakınlarına verilmesi için gerekli işlemlerin yapılması istendi. İHD Bölge Temsilcisi Hanifi Işık ise, İçişleri Bakanlığı'na, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na, OHAL Bölge Valiliği'ne, İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanlığı'na, Şırnak Valiliği'ne, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Beytüşşebap Kaymakamlığı'na konunun araştırılması, ölüm olayı ile ilgili sorumluların tespit edilmesi, otopsi ve teşhis için gerekli diğer işlemlerin yapılması ve cesetlerin ailelerine teslim edilmesi yönünde başvurmalarına rağmen bugüne kadar herhangi bir yanıt alamadıklarını söylediler.
ÖNCEKİ HABER

Bu para neye yeter?

SONRAKİ HABER

Hükümet oyalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...