28 Ağustos 2011 10:29

TRT Somali’ye radyo kuruyor

TRT kuraklık ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Somali’ye radyo kurma kararı aldı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, radyonun kurulumu için çalışmalara başladıklarını ve işletme maliyetlerini araştırdıklarını söyledi.Radyonun kurulmasının kolay, işletilmesinin daha zor olduğunu belirten Şahin, Türk Hava Yolla

TRT  Somali’ye radyo kuruyor
Paylaş

TRT kuraklık ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Somali’ye radyo kurma kararı aldı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, radyonun kurulumu için çalışmalara başladıklarını ve işletme maliyetlerini araştırdıklarını söyledi.
Radyonun kurulmasının kolay, işletilmesinin daha zor olduğunu belirten Şahin, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ile de görüşerek “Somali halkına küçük radyo hediye edilmesi” önerisinde bulunduğunu aktardı. Şahin, radyonun kurulması halinde Somalice, Arapça veya İngilizce yayın yapabileceğini, araştırmaların sürdüğünü söyledi.
Somalice ülkenin resmi dili. Arapça, İngilizce ve İtalyanca da yaygın olarak konuşuluyor. Konuşulan yerel dil sayısının 250 olduğu ifade ediliyor. Bunların içinde en yaygınları Svahili dilinin lehçeleri.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3,5 yıldır bulunamadı

SONRAKİ HABER

Sarıgül’den soruya tepki, Bakan’a övgü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...