02 Ekim 2001 21:00

Pearson'dan Ecevit'e brifing

Ecevit ve Sezer'e kısa bir brifing veren ABD Büyükelçisi, Ladin'in 11 Eylül saldırılarıyla bağlantılı olduğuna dair kanıtları sunduğunu söyledi.

Paylaş
Pearson'dan Ecevit'e brifingBaşbakan Bülent Ecevit ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e kısa bir brifing veren ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Usame Bin Ladin ve El Kaide örgütünün 11 Eylül saldırılarıyla bağlantılı olduğuna dair kanıtları sunduğunu söyledi. Kanıtların ne olduğu açıklanmadı. Ecevit, kanıtların inandırıcılığına ilişkin bir soruya, "bu kadarına da pes doğrusu" dedirtti ve "ABD'nin inandırıcı bulması benim için yeterlidir" dedi.Pearson, Başbakanlıkta yarım saat süren görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Ecevit'e son gelişmeler hakkında kısa bir brifing verdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Çok hassas konuları ele aldık, Başbakana, Usame Bin Ladin ve El Kaide örgütünün, ABD'deki saldırılarla bağlantılı olduğuna dair toplanan tüm delilleri sunduk. Araştırmalar devam ediyor, bilgi toplamayı sürdüreceğiz. Bu bizim Türk hükümetine taahhüdümüzdü, yerine getirdik." Pearson, Ecevit'le görüşmesinin ardından Çankaya Köşkü'nde Sezer'le görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yarım saat sürdü.

ABD'nin inanması Başbakan Ecevit, Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson ile bugün yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ecevit, Pearson'un Başbakanlık'ta kendisini ziyarete geldiğini ve yaklaşık yarım saat görüştüklerini söyledi. Ecevit, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Büyükelçi Pearson'un kendisine sunduğu kanıtların neler olduğunun sorulması üzerine Başbakan Ecevit, "Bu ayrıntıları söyleyemem tabii. Fakat, bu konuda ABD çok emin ve gerekli çalışmaları, hazırlıkları yapıyorlar" dedi. Başbakan Ecevit, kanıtları inandırıcı bulup bulmadığı sorusuna, "ABD'nin inandırıcı bulması benim için de inandırıcıdır" yanıtını verdi.Bu arada Pakistan, ABD Büyükelçisi Wendy Chamberlin'in, Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile görüşmesinde Ladin'in ABD'de 11 Eylül'de düzenlenen saldırılarla doğrudan ilişkisini gösteren kanıt sunmadığını bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Savaşa karşı güçbirliği kararı

SONRAKİ HABER

OHAL'in Kürtçe takıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...