01 Ekim 2001 21:00

Öğrenciler okullarına sahip çıkıyor

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin eğitime başlamadan boşaltılmasına karşı öğrenciler eylem yaptı. Dekan ise öğrencilerle görüşmedi.

Paylaş
Öğrenciler okullarına sahip çıkıyorMarmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin daha açılmadan "eğitime üç ay süreyle ara vermesi" öğrencilerin protestosuna neden oldu. Geçtiğimiz yıl "okulun taşınması" kararına karşı çıkan Dekan Ünsal Oskay'ın yerine, dün başka bir dekan atanması da dikkat çekti.Dün sabah saatlerinden itibaren okul önünde toplanan yaklaşık 750 öğrenci, tadilatın bahane olduğunu, okulun Koç Üniversitesi'ne satılmasının amaçlandığını belirterek, "Sözümüz söz, okulumuzu sattırmayacağız", "Susma, terk etme, okuluna sahip çık", "Eğitim hakkımız engellenemez", "Öğrenciler burada, dekan nerede" sloganlarını attılar.Saat 14.00'e kadar dekanın gelmesini bekleyen öğrencilere Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Şubesi de destek verdi. ÇGD İstanbul Şube Başkanı Barış Yarkadaş, burada öğrencilere yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin gazetecileri olarak geleceğin gazetecilerine destek vermek için buradayız. Okulunuzda eğitim öğretimin aksaksız devam etmesi için her türlü desteği vereceğiz. Bu destekler içerisinde hukuki yardımda da bulunacağız" dedi.

15 dakikalık dekan!Öğleden sonra, eylem yapan öğrencilerin yanına gelerek açıklama yapan yeni Dekan Alaattin Asna, "Ünsal Oskay sağlık nedenleri dolayısıyla görevden ayrıldı. 15 dakikalık dekanım, konu hakkında yeterince bilgim yok" dedi. Kendisine, depremden sonra binanın hasar gördüğü yönünde 4 ayrı rapor olduğunun ve binanın onarılacağının söylendiğini aktaran Asna'nın bu sözleri, öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler, "Depremin üzerinden 3 yıl geçti. Bu süreçte bir deprem olsaydı ne olacaktı? Depremi bahane edip okulu boşaltıyorsunuz" dediler.

"Malum Türkiye!"Bunun üzerine Dekan Asna, "Raporların çıkması, projenin hazırlanması, projenin Ankara'ya yollanıp okey alınması işlemleri çok uzun sürdü. Malum Türkiye'de pek çok şey gecikmeli oluyor" dedi.Öğrenciler okulun satılmak istendiğini söyleyince Dekan Asna, "Bu bina Ahmet'e, Mehmet'e satılmayacaktır, bir adım başka yere atmayacağız" dedi. Asna'nın konuşması sırasında sık sık bu binadan çıkmayacaklarını söylemesi dikkat çekti. Ancak dekana inanmayan öğrenciler, rektörün gelmesini ve kendilerine açıklama yapmasını istediler.

Olayın geçmişiMarmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, üniversitenin Nişantaşı'ndaki kampüsünde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl da "tadilat" gerekçesiyle fakülte MÜ Göztepe Kampüsü'ne taşınmak istenmiş, ancak öğrenciler buna karşı çıkmış, okul binasının Koç Üniversitesi'ne satılacağını söyleyerek çeşitli eylemler düzenlemişti. O dönem fakültenin dekanı olan Ünsal Oskay'ın da "taşınma kararı"na karşı çıktığı biliniyordu. Şimdi, "sağlık nedenleri" gerekçe gösterilse de, boşaltma kararının hemen ardından Prof. Dr. Oskay'ın yerine yeni bir dekan atanması "dikkat çekici" bulundu.
ÖNCEKİ HABER

İngilizler savaşı onaylamıyor

SONRAKİ HABER

Savaş protestosuna saldırı kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...