27 Eylül 2001 21:00

EMEP'ten işçilere mücadele çağrısı

Emeğin Partisi (EMEP), ABD'nin ve Türkiye'deki işbirlikçilerinin savaş kışkırtıcılığına karşı başlattığı çalışmalarını işyerlerine taşıdı.

Paylaş
EMEP'ten işçilere mücadele çağrısıEmeğin Partisi (EMEP), ABD'nin ve Türkiye'deki işbirlikçilerinin savaş kışkırtıcılığına karşı başlattığı çalışmalarını işyerlerine taşıdı. EMEP Kadıköy ilçe yöneticileri, dün Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde işçilerle bir araya geldi. EMEP'liler, mesai saatinin başladığı sabah erken saatlerde işbaşı yapmak üzere toplanan işçilere muhtemel bir savaşın sonuçlarını anlattılar, bildiri dağıttılar.Fen İşleri Müdürlüğü'nün işçi lokali önünde toplanan işçilere hitaben konuşan Eğitim-Sen üyesi Rıza Zeyrek, Kore ve Körfez savaşlarında yaşananlar ve sonrasını örnek göstererek, her savaştan sonra Türkiye'nin Ortadoğu'da ABD'nin ileri karakolu olma görevinin pekiştiğini ve bağımlılığının arttığını söyledi. İşçi sınıfının mücadelesinin, ABD'nin de Usame Bin Ladin'in de silahlarından daha güçlü olduğunu söyleyen Zeyrek, "İşçiler kendi kaderine el koymalı. Geleceğimizi kurtarmak savaş arabasına koşulmayı kabullenmekle olmaz" dedi.Daha sonra işçilere "Emperyalist savaşa ve teröre hayır, yaşasın halkların kardeşliği" başlıklı bildiri dağıtıldı. EMEP İstanbul İl Örgütü tarafından çıkarılan bildiride, savaşın işçilere, emekçilere, gençlere daha fazla yoksulluk, işsizlik ve terör vaat ettiği belirtilerek, "Partimiz sizleri fabrika fabrika, mahalle mahalle, sokak sokak örgütlenip emperyalist savaşa ve teröre karşı halkların kardeşliği, eşit ve özgür yaşaması için sesimizi yükseltmeye çağırıyor" denildi.

'Halkların kardeşliği için' İHD Balıkesir Şubesi, ABD'nin Ladin'in değil, dünya egemenliğinin peşinde olduğunu söyledi. İHD Balıkkesir Şubesi, önceki gün şube binasında basın açıklaması yaparak ABD'ye düzenlenen saldırıyı ve ABD başkanlığında süren savaş hazırlıklarını değerlendirdi. EMEP il ve ilçe yöneticileri ile Genel-İş Sendikası Balıkkesir Şubesi'nin de katıldığı basın açıklamasını İHD Balıkkesir Şube Başkanı Bekir Ceylan okudu. New York'ta bulunan ikiz kulelere yapılan saldırının FBI ve CIA tarafından önceden öğrenilememesinin düşündürücü olduğuna dikkat çeken Ceylan, saldırıyı düzenlediği iddia edilen Ladin'in birkaç yıl öncesine kadar ABD'nin "hürriyet savaşçısı" olduğunu hatırlattı. ABD'nin bu saldırıyı bahane ederek Ortadoğu ve tüm dünyayı egemenliği altına almayı amaçladığını dile getiren Ceylan, "Yaşama hakkının korunması için, insani değerlerin yok edilmemesi için, çevreyi ve doğayı korumak için, dünya halklarının kardeşliği için savaşa hayır" diyerek konuşmasına son verdi.

Trabzon'da ortak çağrıTrabzon'daki kitle örgütleri "Savaşa hayır" çağrısı yaptı. Trabzon'daki 11 kitle örgütü ve sendika adına önceki gün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen KESK Dönem Sözcüsü Celal Akaç, dünyayı bekleyen bir savaş tehdidinin bulunduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Amerika'nın bu bölgede yaratmaya çalıştığı sömürü, baskı politikaları, dinler savaşı alanına çekilmemelidir. Zira dinsel çatışmalardan demokrasi çıkmayacağı açıktır. ABD, iflah olmaz bir biçimde her türlü savaş senaryolarını hayata geçirmek, petrol ve doğalgaz bölgelerini kontrol edebilmek için belki de bu terörist saldırıda hayatını kaybeden insanlardan kat kat daha fazla insanın ölümüne sebep olacaktır."Türkiye'yi yönetenlerin kayıtsız şartsız savaşa destek vermesini onaylamadıklarını belirten Akaç, "Türkiye halkının desteğini almadan, vatandaşlarımızın canı pahasına yürütülen bu teslimiyet politikaları Türkiye'ye hiçbir yarar sağlamayacağı gibi, aksine halkımızın terörle buluşma riskini artıracaktır" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Birlikte mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

TEKEL'de işten atmalar ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...