Barış Anneleri: Ölümlere karşı seferber olun
İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, konuya ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Sivillerin yaşamını yitirmesine neden olan Kandil’e yönelik hava operasyonu ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmemesi nedeniyle Ramazan Bayramı’nı “Kara Bayram” ilan ettiklerini belirten Güler Buğday, bugün saat 17.00’da Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi başlatacaklarını duyurdu. Oturma eylemini bayramın birinci günü olan 30 Ağustos saat 19.00’da sonlandıracaklarını belirten Buğday, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sivillerin zarar görmediğini söyleyerek, Türkiye’de 70 milyon kişi ve tüm dünyanın gözü önünde “Yalan” söylediğini kaydetti. Buğday, artık gözyaşlarının dinmesini ve annelerin yüreğinin yanmamasını istedi.
‘TECRİT SAVAŞI DERİNLEŞTİRİYOR’
Türkiye’de bulunan aydın, sanatçı ve demokratlara seslenen Buğday, “Bizler artık ölüm istemiyoruz. Bu savaş hepimize zarar veriyor. Bu nedenle ölümlere karşı seferber olun. Canlı kalkanlara destek olun. Akan kanın durması ve barışın sağlanması için verilen mücadeleye destek verin” çağrısında bulundu.
İnisiyatif üyesi Cemile Akgün ise, Öcalan üzerindeki tecridin savaşı derinleştirdiğini, bunun bir iç savaş sinyali olduğunu dile getirerek, bundan bir an önce vazgeçilmesini çağrısında bulundu. Akgün, ayrıca herkesi yapacakları oturma eylemine katılmaya ve destek vermeye çağırdı. (İSTANBUL)
Evrensel'i Takip Et