26 Eylül 2001 21:00

Öğrenciler 'Savaşa hayır' dedi

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde toplanan 100'ü aşkın öğrenci, ABD'yi ve savaşı protesto etti. Öğrenciler, ABD'nin amacının Ortadoğu'daki zengin petrol yataklarını ele geçirmek olduğunu ifade ettiler.

Paylaş
Öğrenciler 'Savaşa hayır' dediAnkara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde Emek Gençliği'nin çağrısıyla toplanan öğrenciler, ABD'yi, emperyalist savaşı ve terörü protesto ettiler. Öğrenciler, Ortadoğu'daki zengin petrol yataklarını ele geçirmek için terör saldırısını bahane eden ABD'nin savaşına izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde öğle saatlerinde Emek Gençliği'nin çağrısıyla bir araya gelen 100'ü aşkın öğrenci, "Emperyalist savaşa hayır" pankartını açarak kampüs içinde bir süre yürüdü. İletişim Fakültesi'nin önünde yürüyüşe son veren öğrenciler, sık sık "Kahrolsun ABD emperyalizmi", "Emperyalist savaşa hayır", "Savaşa değil, eğitime bütçe" sloganlarını atarken, "Saldırı üsleri kaldırılsın", "ABD askeri olmayacağız", "ABD'nin dünyayı kana bulamasına izin vermeyeğiz" dövizlerini taşıdılar. Öğrenciler, yetkililerin Türkiye'nin tüm olanaklarını ABD'nin hizmetine sunmasına tepki gösterirken, bilim yuvası olan üniversiteleri emperyalistlerin peşine takmak isteyenlerin yolundan gitmeyeceklerini ilan ettiler.Eylemde konuşan Özlem Yıldızer, emperyalist savaşın Türkiye de dahil olmak üzere bütün bölge halkına acı, yıkım, yoksulluk ve açlık getireceğini belirterek, "Türkiye'nin egemenleri ve emperyalizmin işbirlikçileri Türkiye'yi yıkıma sürükleyecek bir sürece sokuyorlar" dedi. Yıldızer, Türkiye'nin bölgede antiemperyalist bir tutum alan bir ülke olması gerekirken, hükümetin Meclis'i bile devre dışı bırakarak bütün olanaklarını ABD'nin hizmetine sunduğuna dikkat çekti. Komşu halkların başına yağacak bombaların Türkiye'deki saldırı üstlerinden kalkmasının planlandığını kaydeden Yıldızer, medyanın da savaş çığlıkları atarak bu işin borazanlığını yaptığını dile getirdi. Anketlerde halkın yüzde 80'inin savaşa karşı olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Yıldızer, savaşa en fazla karşı durması gereken, kendilerine bilim adamı sıfatı yakıştıran öğretim üyelerinin de savaş çığırtkanlığında medyayı aratmadığını söyledi.

Üniversiteler savaş aletiYıldızer, YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün rektörlerden üniversite açılışlarında emperyalist savaşa destek verilmesini istediğini hatırlatarak, "Üniversiteleri Amerika'nın planlarına alet etmek istiyorlar" dedi. YÖK'ün disiplin yönetmeliği ve harçlarla kurduğu baskıyı ABD'ye destek vererek artıracağına işaret eden Yıldızer, "Kayıtlarda bizlerden 40 milyon alan rektörlüğün de bu paraları nereye harcayacağını merak ediyoruz, yoksa bu paralar Afgan halkının başına yağacak bombaların alınmasına mı harcanacak" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Tuna'nın Gorki'si: İstrati

SONRAKİ HABER

Gençler savaş istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...