20 Eylül 2001 21:00

ABD'de ırkçı karikatüre tepki

ABD'deki saldırıların ardından yoğunlaşan müslüman düşmanlığı, bir üniversite gazetesinde yayınlanan karikatürün ardından protesto edildi.

Paylaş
ABD'de ırkçı karikatüre tepkiABD'deki saldırıların ardından yoğunlaşan müslüman düşmanlığı, bir üniversite gazetesinde yayınlanan karikatürün ardından protesto edildi."Daily Californian" adlı üniversite gazetesinde yayımlanan ırkçı bir karikatürden ötürü Berkeley Üniversitesi öğrencileri, üniversite gazete temsilciliği önünde oturma eylemi yaptılar.Eylemi düzenleyen Müslüman Öğrenci Kurumu, Arap Öğrenci Birliği, Filistin'e Adalet için Öğrenci Birliği, MeCHA, Sih Öğrenci Kurumu, Afgan Öğrenci Kurumu, Savaşı Durdurun Koalisyonu, Siyah Öğrenci Birliği gibi birçok öğrenci grubunun üyelerinin gazete yetkilileri ile görüşme talepleri ise reddedildi.

Polis gözaltına aldıÇarşamba günü sabah saatlerinde Daily Call Gazetsi'nin önünde 130 kişiyle beraber 12 saat oturma eylemi yapan 18 kişi gözaltına alındı. Daha sonra mahkemeye çıkarılarak serbest bırakıldı. Polis saldırısında oturma eyleminde bulunanlar gözaltına alınan arkadaşlarının teker teker serbest bırakılmasıyla Eshlemen Koridorları'nda alkışlarla destek eylemi yaptılar.
ÖNCEKİ HABER

Özel bankayı özelleştiriyorlar!

SONRAKİ HABER

Saldırı korkunç sonuçlar verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa