28 Ağustos 2011 09:40

Ontex’de çadır direnişi bitti

ONTEX-Can Bebe fabrikası işçileri 6 ay önce işten atıldıkları fabrika önünde başlattıkları çadır direnişini sonlandırdı. Daha iyi mücadele kanalları yaratmak için çadır direnişine son verdiklerini belirten işçiler, “Eninde sonunda kazanan biz olacağız”dedi.Ontex-Can Bebe Fabrikası’nda bağlı olduk

Ontex’de çadır direnişi bitti
Paylaş

ONTEX-Can Bebe fabrikası işçileri 6 ay önce işten atıldıkları fabrika önünde başlattıkları çadır direnişini sonlandırdı. Daha iyi mücadele kanalları yaratmak için çadır direnişine son verdiklerini belirten işçiler, “Eninde sonunda kazanan biz olacağız”dedi.

Ontex-Can Bebe Fabrikası’nda bağlı oldukları Selülöz-İş Sendikası’nın kendilerini temsil edemediği ve toplusözleşmeyi kendi talepleri doğrultusunda imzalanması ve daha iyi çalışma koşullarını istedikleri için 6 ay önce işten atılan ve işten çıkartıldıkları günden bu yana fabrika önünde kurdukları direniş çadırında eylemelerini sürdüren 16 işçi eylemlerini yaptıkları açıklama ile sonlandırdı.

Direnişteki işçiler adına basın açıklamasını yapan Gamze Öztürk, daha iyi mücadele kanalları oluşturmak için çadır direnişine son verdiklerini fakat mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. "Sendikalar koltuk kavgasından işçileri umursamıyor" diyen Öztürk, 6 aydır sürdürdükleri mücadele boyunca sendika bürokrasisi tarafından mücadelelerinin görmezden gelindiğini vurguladı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’ten barış çağrısı

SONRAKİ HABER

Kipa’nın mağazalarında eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...