20 Eylül 2001 21:00

Emperyalist savaşa karşı mücadeleye

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Elazığ'da gerçekleştirilen "Savaşa, işsizliğe ve yoksulluğa karşı iş ekmek özgürlük" adlı toplantıda, emperyalist savaşa karşı mücadele çağrısında bulundu.

Paylaş
Emperyalist savaşa karşı mücadeleyeEmeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel Elazığ'daydı. Tüzel önceki gün EMEP Elazığ İl Örgütü tarafından düzenlenen "Savaşa, işsizliğe ve yoksulluğa karşı iş ekmek özgürlük" adlı toplantıya katıldı. Özel İdare Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, HADEP, ÖDP, DBP, KESK, İHD, Muvakkat Şeker İşçileri Derneği Başkanı ve yöneticileri ile TÜMTİS Şube Temsilcisi'nin de aralarında bulunduğu 200 kişi katıldı. EMEP Elazığ İl Başkanı Cemal Zülfikar toplantıda yaptığı konuşmada, emperyalist savaşların külfetinin her zaman olduğu gibi emekçilerin sırtına yıkılacağını ifade etti. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde halka uygulanan saldırgan tutum ile mitinglerin yasaklanmasının ulusal güvenlik sisteminin bir parçası olduğunu söyleyen Zülfikar, "Savaşı en iyi tanıyan halk olarak, emperyalistlerin dayattığı bu haksız savaşı kabul etmiyoruz" dedi.

'Emekçiler el koymalı'EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ise köylü nüfusun emperyalistlerce kentlere sürüldüğünü ve köylülerin de işsizler ordusuna katıldığını dile getirerek, "Bunun sonucu olarak çöplerde yiyecek ekmek arayanlar ve aş evlerinden yiyecek alanlar Diyarbakır'dan, Batman'dan büyük kentlere sıçramıştır. Sonrasında dayanışma yok olmuş, toplumsal çözülme kaçınılmaz hale gelmiştir. Bunun sorumlusu IMF, DB ve egemenlerin uyguladığı politikalardır" diye konuştu. İşçilerin, emekçilerin ve alınteriyle geçinen tüm ezilenlerin bu gidişata el koyması gerektiği üzerinde duran Tüzel, "Çağımız 'bilgi çağı', 'refah çağı' dediler fakat 11 Eylül'de bu çağın maskesi düşmüştür. Dünya jandarmalığını sürdüren ABD, her şeyi terörle açıklıyor ve terörle halkların hak ve hürriyetlerini yok ediyor. Ülkemizi yöneten işbirlikçiler de savaş sanayisinin emrine girmiştir. Türkiye'nin savaşa girmesine, üslerin Amerikan savaş uçaklarına açılmasına ve Türkiye'nin böyle bir haksız savaşa katılmasına karşıyız. Bunun için partimiz emekten yana partileri, mücadeleci sendikaları, işçilerle işsizleri emperyalist savaşa karşı mücadeleye çağırıyor" dedi.

Laf çok icraat yokMesut Yılmaz'ın "Demokratikleşmenin yolu Diyarbakır'dan geçer" sözüne değinen ve Yılmaz'a eleştiriler getiren Tüzel, Yılmaz'ın Diyarbakır ve bölgenin ekonomik, siyasal, sosyal taleplerini göz önüne alarak bu sözü söylemediğinin altını çizdi. Tüzel, "Laf çok ama demokrasiye dair, güzelliklere dair icraat yok" diye konuştu. Muvakkat Şeker İşçileri Derneği Basın Sözcüsü Nafiz Koca ise "Şeker Yasası için iktidar ve muhalefet partilerine gittik. Bu partiler bizi yüzüstü bıraktılar. Fakat EMEP Elazığ İl Örgütü bizi hiçbir zaman desteksiz bırakmadı. Üretici Köylü Sendikası'nın kurulması için EMEP'le birlikte köy köy aydınlatma faaliyetinde bulunuyoruz. ABD, IMF, DB coğrafyamızdan elini çekmediği müddetce biz krizlerden çıkamayacağız. Hatta yeni krizlerle karşılaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Toplantıda, yazarımız Bülent Habora'nın konuşmasının ardından şair-yazar Sennur Sezer şiir dinletisi gerçekleştirdi. Yazar Adnan Özyalçıner de öykülerinden bir kesit sundu. EMEP GYK üyesi Mustafa Yalçıner ise örgütlülüğün önemine değindi.
ÖNCEKİ HABER

Mandacıların krizi

SONRAKİ HABER

İran sayesinde ayaktalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...