20 Eylül 2001 21:00

Bursa'dan savaş politikasına tepki

Bursa Emek Platformu Bileşenleri dün Petrol-İş Sendikası Toplantı Salonu'nda yaptıkları basın toplantısında, ABD'nin savaş kışkırtıcılığını ve Türkiye'nin adım adım savaşa sürüklenmesini protesto etti.

Paylaş
Bursa'dan savaş politikasına tepkiBursa Emek Platformu Bileşenleri dün Petrol-İş Sendikası Toplantı Salonu'nda yaptıkları basın toplantısında, ABD'nin savaş kışkırtıcılığını ve Türkiye'nin adım adım savaşa sürüklenmesini protesto etti. Bursa Emek Platformu Bileşenleri adına konuşan TMMOB İl Sekreteri Mustafa Özçelik, "Emperyalizme bağımlı ülkemizde, bu bağımlılıktan kaynaklanan kronik ekonomik ve siyasi sorunlar dibe vurmuş, emekçiler açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmişken, Türkiye'nin kendisini ilgilendirmeyen savaş kervanına katılma hevesi ve siyasi iradenin halkı savaşa katmaya yönelik politikaları onaylanacak bir davranış değildir" dedi.

Savaşa karşı imzaABD'ye yapılan saldırıyla birlikte, ABD'nin bu saldırıya savaşla karşılık vermesinin de onaylanamayacağının ifade edildiği açıklamada, ABD'nin dünya barışını tehdit ettiği belirtildi. "Bu savaş Türkiye'nin savaşı değildir. Bu savaş emekçilerin savaşı değildir" diyen Özçelik, savaşın insanlığın yararına olmayacağı vurgulanarak, olası savaşın emperyalizmin yeniden paylaşım savaşı olacağı kaydetti. Savaşta ölecek olanların her savaşta olduğu gibi yoksullar ve emekçiler olacağına dikkat çekilen Özçelik, "Emek Platformu bileşenleri olarak emekçilerin, yoksulların ve Türkiye'nin yararına olmayacak savaşa hayır diyoruz" dedi. Emek Platformu Bileşenleri'nin savaşa karşı tutumunu netleştirmesi gerektiği üzerinde durulan açıklamada, Bursa'da "Savaş istemiyoruz" çağrısında bulunularak imza standları açılacağı duyurularak, Bursa Emek Platformu Bileşenleri'nin savaş karşıtı eylemlerin içinde yer alacağı belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

'Savaşa hayır' yayılıyor

SONRAKİ HABER

Ölüm orucunda 35. ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...