28 Ağustos 2011 09:39

Antep’ten barış çağrısı

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Gaziantep bileşenleri dün  yaptıkları basın açıklamasıyla “artık bir tek kişinin daha ölmesine tahammülümüz kalmadı” diyerek, operasyonların bir an önce durması ve silahların susması çağrısı yaptı.Gaziantep’te Blok çalışmalarını hızlandırmak &uum

Antep’ten barış çağrısı
Paylaş

Gaziantep’te Blok çalışmalarını hızlandırmak üzere Blok’un il koordinasyon kurulunu oluşturan blok bileşenleri, dün de Yeşilsu Parkı’nda toplanarak Bölge’de ve sınır ötesinde süren operasyonlara ve ölümlere dur demek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Blok’un Gaziantep İl Koordinasyonu adına Müslüm Acar’ın yaptığı açıklamada, “Halk seçimlerden sonra Kürt sorununun çözümü için adım atılmasını beklerken AKP Hükümetinin ve Başbakanın adım adım gerilimi ve savaşı tırmandırıyor” dedi.

“Kürt sorunu yok terör sorunu var” söyleminin Başbakan tarafından ısrarla vurgulandığını hatırlatan Acar, şiddetle sorununun çözülmeyeceğine dikkat çekti. Acar, ülkenin doğusunda savaş hali sürerken, ülkenin batısının hiçbir biçimde daha demokratik, daha güllük gülistanlık olamayacağına dikkat çekti.  “Operasyonlar hemen durdurulmalı, silahlar susmalıdır.  Kürt sorununun demokratik çözümü ve kalıcı barış için, Abdullah Öcalan ve BDP’li seçilmiş Kürt siyasetçiler başta olmak üzere muhataplarıyla müzakereler derhal başlatılmalıdır” diyen Acar, kamuoyuna çağrıda bulanarak, “Bize her gün ölülerimizi saydıran bu savaşa birlikte dur diyelim” dedi. Yapılan açıklamaya Blok bileşeni partiler dışında ÖDP, MESOP ve KESK’e bağlı sendikalar ve derneklerin de üye ve yöneticileriyle katılarak destek verdi. (GaziantepEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barzani: 'Sınır Muhafaza Güçleri’ni yerleştireceğiz'

SONRAKİ HABER

Ontex’de çadır direnişi bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa