19 Eylül 2001 21:00

Schröder: Maceraya atılmayız

Schöreder, yaptığı açıklamada, baştan beri ABD ile dayanışma içinde olduklarını belirttikten sonra, "Almanya'nın desteği, ne bir devlete ne de İslam dünyasına karşı bir savaşın açılması için değildir" dedi.

Paylaş
Schröder: Maceraya atılmayızOlağanüstü toplanan Federal Parlamento'da millevekillerine, hükümet adına bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, "Terorizme karşı mücadeleye bütün askeri risklere rağman varız, ancak maceraya kesinlikle karşıyız" diyerek, ABD'nin düzenlemek istediği bir askeri hareketa karşı olduğunu ifade etti. Schöreder, yaptığı açıklamada, baştan beri ABD ile dayanışma içinde olduklarını belirttikten sonra, "Almanya'nın desteği, ne bir devlete ne de İslam dünyasına karşı bir savaşın açılması için değildir" dedi. BM Güvenlik Konseyi'nin saldırıyı gerçekleştirenlerin arkasında kimlerin olduğunu araştırabileceğini söyleyen Schröder, askeri bir hareketin kötü sonuçlar yaratabileceğine dikkat çekti.NATO'nun ABD ile dayanışmak için 5. madde kararı aldığını hatırlatan Schröder, bu konuda ABD'nin NATO'dan somut taleplerde bulunması gerektiğini, ancak bunun bugüne tadar yapılmadığını söyledi.

AB ortak tutum almalı!Avrupa Birliği ülkelerine de bir çağrı yapan Schröder, "Bütün AB ülkeleri ortak bir tutumda birleşmeliler" diyerek, Almanya'nın isteğini açık olarak dile getirdi. Schröder ayrıca, genel olarak zor bir döneme girildiğini, bu dörem içinde Arap dünyasınının kesin olarak ihmal edilmemesi gerektiğini, ilişkilerin geliştirilmesinin zorunlu olduğunu söyleyerek, uzun vadeli olarak Almanya'nın Arap dünyasına karşı nasıl bir politika izleyeceğine işaret etti.
ÖNCEKİ HABER

'İntikam değil, barış istiyoruz'

SONRAKİ HABER

Fatura çok ağır olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa