18 Eylül 2001 21:00

Açlık insan hakkı ihlalidir!

BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO, insanların yetersiz beslenme ve açlığa terk edilmesinin insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. FAO Genel Sekreteri Disouf, gıda ambargosunun da bu kapsamda olduğunu söyledi.

Paylaş
Açlık insan hakkı ihlalidir!Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), insanların yetersiz beslenme ve açlığa terk edilmesinin insan hakları ihlali olduğunu, devletlerin hiç kimsenin açlıktan ölmemesini sağlama taahhüdü bulunduğunu dile getirdi.FAO Genel Sekreteri Jacques Diouf, yayımladığı açıklamada, beslenme hakkı ile demokrasi ve medeni-siyasi haklar arasında çok önemli bir bağlantı bulunduğunu kaydetti. Diouf, "Açlığın olmasının, diğer insan haklarını uygulamada ciddi engel teşkil ettiği iyi biliniyor" dedi.

Gıda ambargolarıSavaşlar sırasında sivillerin kasıtlı olarak aç bırakılmasının ve yiyeceği bir savaş yöntemi olarak kullanmanın açık bir ihlal olduğunu belirten Diouf, kötü beslenen milyonlarca suskun çocuk ve erişkine barış zamanlarında el uzatılmamasının da hak ihlali olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.Merkezi Roma'da bulunan FAO'nun, küresel boyutta açlığın azaltılmasıyla ilgili 5-9 Kasım arasında bir zirve düzenlemesi planlanıyor.
ÖNCEKİ HABER

Demiryollarını Allah'a havale ettiler!

SONRAKİ HABER

Özgürlükler tehdit altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...