17 Eylül 2001 21:00

Türkler davasında MHP terörü

DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in katledilmesi ile ilgili davanın dünkü duruşmasında MHP terörü yaşandı. Duruşma salonunun önünü adeta ablukaya alan MHP üyeleri, basın mensuplarını tartakladı.

Paylaş
Türkler davasında MHP terörüDİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in katledilmesi ile ilgili davanın dünkü duruşmasında MHP terörü yaşandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.20'de başlayan dava öncesinde duruşma salonunun önünü adeta ablukaya alan MHP üyeleri, görüntü almak isteyen basın mensuplarını tartakladı, sözlü sataşmalarda bulundu. Türkler'in katledilmesiyle ilgili istenen belgelerden herhangi birinin getirilmediği duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.Türkler'in katili Ünal Osman Ağaoğlu'nun geleceği haberini polisten almaları üzerine hareketlenen MHP üyeleri, basın mensuplarının görüntü almaması için adliye koridorunda ve duruşma solanunun girişinde halka oluşturdular. Grubun bu davranışına ses çıkarmayan bazı polislerin MHP üyeleri ile samimi diyalogları dikkat çekti. MHP üyeleri, görüntü almak isteyen basın mensuplarına "Fotoğraf çekmeyeceksin diyoruz", "Sana fotoğraf çekmesini gösteririz" şeklinde tehditkâr sözler sarf ettiler. Katil zanlısı Ünal Osman Ağaoğlu'nun gelmesine yakın, kim olduğu öğrenilemeyen bir kişinin uyarısı üzerine MHP üyelerinden oluşan etten zırh aralandı ve basının fotoğraf çekmesine izin verildi. Duruşma solanunda ise ilginç olaylar yaşandı. Daha önceki celselerde salonun küçüklüğü gerekçe gösterilerek sendikacıların alınmadığı duruşma salonuna MHP'liler alındı. Pek çok MHPli'nin ayakta kaldığı gözlenen salonda dışarda kalan MHP'lilerin de davayı izlemesi için kapı açık bırakıldı. Daha önceki celselerde duruşma salonunda ayakta beklenilmesine ve kapının açık bırakılmasına kızan mahkeme başkanı ise yaşanan bu duruma herhangi bir şey söylemedi.

Basına tehdit Yaklaşık 20 dakika süren davanın çıkışında hızlı bir şekilde mahkeme salonunu terk eden MHP'liler, fotoğraf çekmek için dışarı çıkan basın mensuplarını itip kakarak, "Dışarı çıkın, fotoğraf çekmek yasak" şeklinde tehditler savurdular. Grup, Ünal Osman Ağaoğlu'nun görüntülenmemesi için yan yana dizilirken, Ağaoğlu üç asker arasında adliyeden götürüldü. MHP üyeleri adliye çıkışına kadar görüntü alan basın mensuplarını tehditkâr tavırlarla takip ettiler.

Belgeleri eksikDuruşmada ise söz alan Türkler'in avukatı Rasim Öz, 5 yıldır görülen davanın 6. yılında sonunda Ankara'dan istenen ana MHP dava dosyalarının geldiğini, ancak Kemal Türkler'in katledilmesi ile ilgili herhangi bir belgenin yollanmadığını söyledi. Rasim Öz, davayla ilgili belgelerin adeta dosyalardan cımbızlanarak alındığını belirterek, eksik olan belgelerin istenmesini talep etti. Bu talebi kabul eden mahkeme heyeti, Öz'den eksik olan belgelerin isimlerini kendilerine bir dilekçe ile bildirmesini istedi. Duruşma 8 Kasım 2001 tarihine ertelendi.
ÖNCEKİ HABER

Levent Tüzel: Ülkenin savaşa

SONRAKİ HABER

Kendilerini savundukça battılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...