28 Ağustos 2011 06:56

Barışa siper olalım çağrısı

EMEP, BDP, ESP, HALKEVLERİ ve KÖZ Anadolu Yakası örgütleri ortak bir basın açıklaması yaparak yükselen çatışmalı ortamı protesto etti ve barış çağrısı yaptı.BDP Kartal ilçe örgütü önünde bir araya gelen kitle, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi&r

Barışa siper olalım çağrısı
Paylaş

BDP Kartal ilçe örgütü önünde bir araya gelen kitle, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganları atarak Kartal Meydanı’na kadar yürüdü. Ellerinde sınır ötesi operasyonda öldürülen çocukların ve sivillerin fotoğraflarını ve Türkçe-Kürtçe savaşa hayır dövizlerini taşıyan kitle adına Kartal Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını Emek Partisi Pendik İlçe Başkanı Özgür Akgül okudu.

Seçim sonrası toplumun tüm kesimlerinde iyimser bir rüzgarın estiğini, Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye’nin kangrenleşmiş demokrasi sorunlarının yeni bir anayasa ile çözüleceğine dair kuvvetli bir umut ve beklenti yaratıldığını ifade eden Akgül, AKP’nin kendisine verilen halk desteğini ters okuduğunu ifade etti. Erdoğan’ın balkon konuşmasına bile sadık kalmadığını ve bunun emarelerini de seçimden önce verdiğine dikkat çeken Akgül, AKP’nin muhalefeti hizaya sokan, diz çöktüren, tek başına güçlü iktidar rolünü oynamak istediğini belirtti. Seçim sonrası konseptini “dağda şahin, ovada güvercin” olarak ifade eden AKP’nin toplumun her türlü talebine polis gazı ve copu ile karşılık verdiğini belirten Akgül, hükümetin dış politikada da Yeni Osmanlıcılık adı altında ABD’nin Genişletişmiş Ortadoğu Projesinin taşeronluğunu yaptığını ifade etti.

AKP’nin bir savaş hükümeti kurduğuna dikkat çeken Akgül, içeride ve dışarıda savaşçı politikaların medya desteğiyle sürdüğünü bildirdi. “Gün, barışı, demokrasiyi, kardeşlik ve özgürlükleri daha kitlesel, daha güçlü, daha örgütlü haykırma zamanıdır” denilen açıklamada asker anneleri ile gerilla annelerinin çığlığının aynı olduğu vurgulandı.

Açıklamada CHP’ye de çağrı yapılarak “Mecliste Kürt sorununun çözümüne dair akil insanlardan oluşan ortak komite önerinize sahip çıkmanızı istiyoruz” denildi.

“AKP’nin ülkenin doğusunu savaş alanı ilan etmesi batıdaki emekçilerin barış içinde yaşayacağı anlamına gelmez” denilen açıklamada “Savaş politikalarını püskürtmek için tüm emekçiler, barıştan ve kardeşlikten yana güçler barışa siper olmak gibi tarihsel bir görevle karşı karşıyadır” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Operasyonlar Oslo’da da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 3 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...