16 Eylül 2001 21:00

Şirketlerden işten atma tehditi

ABD'de meydana gelen saldırılar nedeniyle, uçuşları geçici olarak iptal edilen Amerikan Havayolu şirketlerinin zarar etmeye başladığı bildirildi.

Paylaş
Şirketlerden işten atma tehdidiABD'de meydana gelen saldırılar nedeniyle, uçuşları geçici olarak iptal edilen Amerikan Havayolu şirketlerinin zarar etmeye başladığı bildirildi. Şirketler hükümetten acil yardım isterken aksi takdirde bütün sektörde toplam 100 bin çalışanın işsiz kalabileceğini söylediler.Ülkenin en büyük beşinci havayolu şirketi 12 bin çalışanını işten çıkartacağını ve iflasını açıklayabileceğini bildirdi. Merkezi Houston şehrinde olan Continental Airlines şirketinin başkanı Gordon Bethune, havayolu şirketlerinin kriz yaşadığını ve dünya genelinde bu sektörde çalışan yaklaşık 100 bin kişinin işinden olabileceğini belirtti.

Yardım istiyorlarBethune, ABD Başkanı Bush'un kendileriyle görüşerek mali yardım sağlaması çağrısında bulundu. Bethune, günlük 30 milyon dolarlık zararlarının bulunduğunu ve hükümet yardımını alamamaları durumunda, ekim sonuna kadar iflaslarını açıklayabilecekleri ikazında bulundu. ABD'in en büyük dördüncü havayolu şirketi Northwest Airlines ile ikinci büyük şirketi United Airlines'ın da zor durumda bulundukları belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Vergiye kriz darbesi

SONRAKİ HABER

Amerika'ya üs verilmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...