15 Eylül 2001 21:00

Aktif'te sıkıyönetim

İstanbul'da Aktif Dağıtım patronları çalışan az sayıdaki işçinin de direnişe katılmasını engellemek için direnişçilerle görüşmelerini yasakladı.

Paylaş
Aktif'te sıkıyönetimAktif Dağıtım işçilerinin sendikalı olmak için İstanbul ve İzmir'de başlattıkları direnişe patronların müdahaleleri sürüyor. Polise yaptıkları hiçbir dayanağı olmayan şikâyetlerle direnişçi işçileri ve onların üye oldukları TÜMTİS'in yöneticilerini gözaltına aldırtan patronlar şimdi de işyerinde sıkıyönetim ilan etti.Direnişçi işçilerin kararlılığı karşısında köşeye sıkışan Aktif Dağıtım patronları, halen çalışmaya devam eden az sayıdaki işçilere direnişçi işçilerle görüşme yasağı getirdi. İşyerinde adeta sıkıyönetim ilan eden patronların, direnişe yeni katılımları önlemek için bu yola başvurduğu belirtiliyor. Patronlar kendi cephelerinde bu önlemleri alırken, direnişe başladıkları günden beri kararlılıklarından taviz vermeyen işçiler dün de PERPA önünde toplanıp Aktif Dağıtım'a ait büroların önünden yürüyerek sendika temsilciliğine geldiler.Burada işçilere bir konuşma yapan TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Şükrü Günsili, amaçlarının işyerine zarar vermek olmadığını hatırlatarak, "Ancak patron bunu bir zaaf olarak algılıyor. Bunu çok iyi bilsinler ki bugünden sonra geliştirdikleri tutum aynı nitelikte cevaplandırılacaktır" dedi. Patronların hâlâ işçilerin dağılmasını beklediklerini ifade Günsili, bu beklentilerin boş olduğunu söyledi. Öte yandan bir grup EMEP'li işçileri ziyaret ederek direnişe destek verdi.

Petrol-İş'ten destekAktif Dağıtım işçilerinin İzmir'de sürdürdükleri direnişe Petrol-İş Aliağa Şubesi'nden destek geldi. Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri direnişi ziyaret ederek işçilerle görüştü. Son zamanlarda sendikacılara ve sendikal örgütlülüğe yapılan saldırıların dikkat çekici olduğunu belirten Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İskender Büyükçolak, "Sendikal anlamdaki son saldırılar düşündürücü. Kardeş sendikamız TÜMTİS'in Genel Başkanı Sabri Topçu ve işçiler işverenin asılsız iddialarıyla gözaltına alındı. TÜMTİS gibi mücadeleci bir sendika bu saldırıların üstesinden gelecektir. Bugün sizler uzun soluklu bir mücadelenin içine girdiniz. Biz Petrol-İş olarak size her türlü desteği vereceğiz" dedi. İşçilerle yaptığı sohbette, işçilerin bir hafta önce patronun adamları tarafından bıçaklı saldırı girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını öğrenen Büyükçolak, kendilerine de Kar Plastik grevinde benzer bir saldırı yapıldığını hatırlattı. Büyükçolak'ın konuşmasını alkışlayan işçiler adına konuşan TÜMTİS İzmir Şube Sekreteri Cafer Kömürcü de ziyaret için Petrol-İş Aliağa Şubesi'ne teşekkür etti.

EMEP'ten ziyaretEMEP İzmir İl Örgütü de Aktif Dağıtım işçilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan İl Başkanı Cabbar Demirci, TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu'ya yapılan saldırıların tesadüf olmadığını beliterek, Aktif Dağıtım işçilerinin verdiği mücadelenin örnek bir mücadele olduğunu söyledi. Demirci, "Duyarlı sendikaların Aktif Dağıtım işçilerine destek olması gerekir. Bu aşamadan sonra tüm çalışanlar birlikte hareket etmelidir" dedi. Demirci, işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

ABD'ye tavır alınmalı

SONRAKİ HABER

Alibeyköy'ün kondularında...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...