15 Eylül 2001 21:00

ABD'ye tavır alınmalı

ABD'nin saldırıyı bahane edip, dünyaya hakim olmak için halklara ve kendisine biat etmeyen ülkelere savaş ilan etmesi tepki topluyor.

Paylaş
ABD'ye tavır alınmalıABD'nin savaş çığlıklarına işçi sendikalarının tepkisi sürüyor. Hava-İş ve Kristal-İş Sendikası, Türkiyeli işçilerin savaşa karşı tavır almaları gerektiğini söylediler. Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, saldırıdan sorumlu tutulan kesimlerin ABD'nin denetimde güçlendiği hatırlatarak, emekçileri savaş çığlıkları atan ABD'ye karşı tavır almaya çağırdı. Ayçin, gazetemize yaptığı açıklamada, ABD'nin Ortadoğu'yu hedef gösterdiğini kaydederek, "Türkiye gibi Ortadoğu ile çok yakın ve kuvvetli bağları bulunan ve kısmen bu bölgenin bir parçası olan bir ülkenin ciddi kayıplara uğraması söz konusudur" dedi. Körfez Savaşı'nda bir koyup üç alma uğruna Türkiye'nin büyük kayıplara uğradığını hatırlatan Ayçin, "Türkiye bu koşullarda yeni ihracat kayıpları göze alabilir mi?" diye sordu. İşçi sendikalarının derhal konuyu tartışmaya açması gerektiğini ifade eden Ayçin, geniş halk kitlelerinin yararını merkeze alacak önerilerin üretilmesi gerektiğini belirtti.

Senaryo olabilirKristal-İş Topkapı Şube Başkanı Münir Dinler ise, böyle bir saldırının dışarıdan olamayacağını, ancak ABD'nin içinde bulunan güçlerin dışarıdaki güçlerle ittifak yapmış olabileceğini söyledi. Amerika'da itibarını yitiren yönetimin halk gözünde itibar kazanmak için sorunlu olduğu ülkelere tekrar saldırmaya hazırlandığına dikkat çeken Dinler, ABD'nin kendisini haklı bir zemine oturtmak için senaryo yaratmış olabileceğini dile getirdi. Körfez Savaşı'ndan sonra kendi işkollarında pek çok sıkıntıyla karşılaştıklarını ve en başta istihdam daralması sorunun yaşandığını belirten Dinler, Türkiye'de sendikaların açık ve net bir şekilde savaşa karşı tavır almalarını istedi.
ÖNCEKİ HABER

'Ne güzeldir yollarda olmak'

SONRAKİ HABER

Aktif'te sıkıyönetim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...