14 Eylül 2001 21:00

Armutlu'da bir ölüm daha

Ümraniye Cezaevi'nde ölüm orucuna başlayan ve kısa bir süre önce sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine tahliye edilen Ümmüş Şahingöz ölüm orucunun 330'uncu gününde hayatını kaybetti.

Paylaş
Armutlu'da bir ölüm dahaÜmraniye Cezaevi'nde ölüm orucuna başlayan ve kısa bir süre önce sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine tahliye edilen Ümmüş Şahingöz ölüm orucunun 330'uncu gününde hayatını kaybetti. Böylece ölüm orucunda hayatını yitirenlerin sayısı 34'e yükselirken, devlet tutuklu ve hükümlülerin taleplerini ve ölümleri görmezden gelmeye devam ediyor. Şahingöz, Ümraniye Cezaevi'nde ölüm orucuna başlamış ve cezaevlerine düzenlenen kanlı saldırının ardından Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne götürülmüştü. Şahigöz, Kartal'da ölüm orucunu sürdürmüş bunun üzerine önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne sonra ise Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılmış, müdahale edilmek istenmişti. Durumun kötüleşmesi üzerine CMUK 399 kapsamında altı ay cezası ertelenen Şahingöz, ölüm orucuna Küçükarmutlu'daki bir evde devam ediyordu. Hayatını kaybeden Şahingöz için dün akşam 21.30'da Küçükarmutlu'da bir tören düzenlendi. Şahingöz'ün cenazesi bugün saat 10.00'da Adli Tıp'a götürülecek. Şahingöz'ün cezanesi Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Müdahale kaygısıKüçükarmutlu'da ölüm orucunu sürdüren eylemciler, İçişleri Bakanlığı'nın Taksim'deki intihar saldırısı sonrasında yaptığı açıklamaların, kendilerine yönelik katliam hazırlığı içerisinde olunduğunu gösterdiğini savundular. Eylemciler, kendilerine yönelik herhangi bir müdahale olduğu takdirde kendilerini yakacaklarını söylediler.Ölüm orucunda yaşamını yitiren Şenay Hanoğlu'nun Küçükarmutlu'daki evinde ölüm orucunu sürdüren eylemciler, dün saat 12.30'da bir basın açıklaması yaptılar. Ölüm orucundaki Hüseyin Akpınar'ın okuduğu basın açıklamasında herhangi bir müdahale olduğu takdirde eylemcilerin kendilerini yakacaklarını söyledi. Küçükarmutlu'da iki evde sürdürülen ölüm orucunda cezaevinden tahliye edilen tutuklular ile tutuklu ve hükümlü yakınlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi bulunuyor.
ÖNCEKİ HABER

Mağdur edebiyatı

SONRAKİ HABER

Albayraklar'a 3 gün ek gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...