13 Eylül 2001 21:00

Filistin'de terör bahanesiyle terör

İsrail yönetimi, 'terörizmle mücadele' sloganıyla Filistin halkına yönelik katliam ve baskılarını artırıyor. Başbakan Ariel Şaron, Filistin lideri Yaser Arafat'ı Osama bin Laden'e benzetti.

Paylaş
Filistin'de terör bahanesiyle terörABD'deki saldırıları ve yaratılan 'terörizmle mücadele havasını' Filistin halkına yönelik katliamları artırmak için kullanan İsrail yönetimi, işgallere hız verdi. İsrail Başbakanı Ariel Şaron'ın yüzsüzlüğü yaptığı bir açıklamayla doruk noktasına çıktı. Şaron, "Herkesin kendi bin Laden'i var, bizimki de Arafat" diye konuştu. İsrail devlet radyosunda yayınlanan haberde, Şaron'un ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ı, ABD'deki saldırıların "başlıca müsebbibi" ilan edilen Osama bin Laden'e benzettiği belirtildi. Haberde, Şaron'un, Arafat'a Dışişleri Bakanı Şimon Peres gibi aracılarla "teröre son verme" çağrısında bulunduğu, aksi halde İsrail'in sert karşılık vereceğini söylediği kaydedildi.

Katliam sürüyorRamallah yakınlarında dün sabah İsrail askerlerinin açtığı ateşte bir Filistinli öldü. Filistinli hastane kaynakları, ölen kişinin 25 yaşlarındaki Rıfat Hmeydat olduğu ve cesedinin hâlâ İsraillilerin elinde olduğunu söylediler. Aynı kaynaklar, Hmeydat'ın İsrailli Arap olabileceğini de belirtirken, İsrail radyosu, vurulan kişinin ordunun kurduğu kara barikatını "yıkmaya" çalıştığını, bu yüzden ona ateş açıldığını savundu.

Cenin ve Eriha'da işgalBatı Şeria kenti Cenin'de 4 Filistinli öldü. Filistinli bir güvenlik yetkilisi, iki gün boyunca İsrail güçlerinin kuşatması altında kalan Cenin'de, İsrail askerlerinin yerel bir hükümet binasına düzenledikleri saldırıda 3 Filistinlinin öldüğünü bildirdi. Dördüncü Filistinli de, bir İsrail tankının yanında kendini havaya uçurdu.Eriha kentine de giren İsrail tank ve buldozerlerinin, bir tatbikat merkezine saldırdığı ve Filistin karargâhlarına doğru ilerlediği bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

ABD ne ektiyse onu biçti

SONRAKİ HABER

Durgunluk sertleşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...