11 Eylül 2001 21:00

Ömrü sadece 47 yıl

Afrika'daki insanların ortalama ömrü sadece 47 yıl. Bu eski kıtayı uzun yıllardır sömüren Avrupalılar ise 78 yıl yaşıyor. Erken ölümlerin temel nedeni ise, yine emperyalistlerin sömürü politikasına bağlı olarak büyüyen yoksulluk.

Paylaş
Ömrü sadece 47 yılAfrika'da ortalama insan ömrü sadece 47 yıl. Avrupa'da ise bu rakam 78 yılı buluyor. Dünya Bankası ve IMF tarafından Dakar'da (Senegal) düzenlenen uluslararası konferansa katılan uzmanlar, Afrika'da insan ömrünün yoksulluk yüzünden kısa olduğunu belirttiler.

En yoksullar Afrika'da32 ülkeden uzmanların katıldığı konferansta söz alan konuşmacılar, dünyanın en yoksul ülkelerinden yarıdan fazlasının Afrika'da olduğuna işaret ettiler ve Afrika kıtasında yaklaşık 350 milyon kişinin, günde bir dolardan daha az parayla geçindiğini dile getirdiler.Elbette, ortalama ömrün 47 yıl olması, her bebeğin o kadar yaşayacağı anlamına gelmiyor.

Dakikada 8 bebekÇünkü, dünyada her dakikada 8 bebek yetersiz bakım nedeniyle ölüyor. Uluslararası "Çocukları Kurtarın" örgütünün hazırladığı rapora göre, söz konusu rakam 0-1 aylık bebekleri kapsıyor.

YDD ölümleri artırdıÖrgütün Başkanı Charles MacCormack, yaptığı açıklamada, son 10 yılda çocuk ölümlerinde yüzde 14 oranında artış olduğunu, yeni doğan bebeklerde ölüm oranının hala çok yüksek olduğunu ifade etti. Rapor, örgütün 163 ülkede yeni doğan bebeklerle ilgili araştırmasına dayandırıldı.
ÖNCEKİ HABER

TÜMTİS'e saldırı Avrupa gündeminde

SONRAKİ HABER

Dehşetten fırsat çıkarmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa