11 Eylül 2001 21:00

Belediyenin kapısına dayandılar

Aliağa Örnekkent Mahallesi'nde oturan emekçiler, ulaşım, okul, kanalizasyon gibi sorunlarına karşı duyarsız kalan belediyeyi, belediye önünde eylem yaparak protesto etti.

Paylaş
Belediyenin kapısına dayandılarAliağa Örnekkent Mahallesi'nde oturan emekçiler, ulaşım, okul, kanalizasyon gibi sorunlarına karşı duyarsız kalan belediyeyi, belediye önünde eylem yaparak protesto etti. Eylemden sonra belediyeye giden mahalleliler, Belediye Başkanı Hakkı Ülkü'yü yerinde bulamayınca topladıkları imzaları belediye yetkililerine verip sorunlarının çözümlenmesini istediler. Belediye yetkililerinin deyimine göre Aliağa Belediyesi tarafından "Avrupa ve Afrika'daki ülkelere örnek teşkil edecek şekilde" yapılan Örnekkent Mahallesi, belediye hizmetlerinin gitmemesi, okul olmadığı için çocukların uzak mahallelerdeki okullara gidip gelmesi gibi olumsuzluklarla sefalette örnek kent oldu.

Yoksulluk kader değilÖrnekkent Mahallesi halkı, EMEP'in önceki gün belediyenin önündeki, "İşsizlik ve yoksulluk kaderimiz değil" konulu basın açıklamasına katıldıktan sonra belediyeye giderek sorunlarını ilgililere ilettiler. Belediyenin önündeki Demokrasi Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İskender Büyükçolak, şu-be yöneticileri, işyeri temsilcileri, Limter-İş temsilcisi ve Eğitim-Sen'liler katılırken, basın açıklamasında konuşan EMEP Aliağa İlçe Başkanı Burhan Hoşbaş, işsizliğin ve yoksulluğun kaynağının IMF, DB gibi emperyalist kuruluşların politikalarını uygulayan siyasi iktidarlar olduğunu söyledi. Hoşbaş, belediyenin gecekondu bölgelerinde yaşayan halkın sorunlarına acil olarak çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.Basın açıklamasının ardından toplu olarak belediyeye giden ve hemen hepsi kadınlardan oluşan 40 kadar Örnekkentli emekçi, burada Belediye Başkanı Hakkı Ülkü'yle görüşmek istedi. Ülkü'yü yerinde bulamayan mahalleli ile belediyenin Halkla İlişkiler Müdürü Bekir Taşköprü görüştü. Belediye yetkililerine sorunlarını ileten imza listelerini veren mahalleliler, bir an önce sorunlarına çözüm bulunmasını talep ettiler. Belediye yetkililerihiçbir talebi kabul etmedi. Görüşmenin ardından EMEP ilçe örgütüne giden kadınlar, işi olduğu gerekçesiyle kendileriyle görüşmeyen Belediye Başkanı Hakkı Ülkü'yü yol üzerindeki bir lokantada görünce Ülkü'ye tepki gösterdiler. Eylemi değerlendiren kadınlar, taleplerinin takipçisi olma kararı aldılar.
ÖNCEKİ HABER

'Sonuna kadar gideceğiz'

SONRAKİ HABER

TÜMTİS'e saldırı Avrupa gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...