11 Eylül 2001 21:00

Türkiye'de gergin saatler yaşandı

ABD'de yaşanan saldırıların ardından, Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında bir kriz toplantısı yapıldı. Başbakanlık Merkez Binası'ndaki toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.

Paylaş
Türkiye'de gergin saatler yaşandıABD'de yaşanan saldırıların ardından, Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında bir kriz toplantısı yapıldı. Başbakanlık Merkez Binası'ndaki toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıya Başbakan Bülent Ecevit'in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Hüsamettin Özkan, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Genelkurmay ikinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu katıldı.

Ecevit: Teyakkuz halinde izleyeceğizBaşbakan Bülent Ecevit, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "ABD'ye yönelik çok ciddi bir terörist saldırısı olduğunu" söyleyerek, "Fakat bunun dünyaya yankıları ne olacaktır, henüz bilmiyoruz. Biz ilgili devlet kuruluşları olarak sürekli teyakkuz halinde olayları izleyeceğiz ve ve gereken önlemleri olayların gelişmeleri içinde alacağız" dedi. Ecevit, şöyle devam etti: "Henüz alınması gereken tedbirler hakkında bir açıklığa varabilecek durumda değiliz. Saldırıdan kimlerin sorumlu olduğu henüz belli değil. Bekleme durumundayız".

Kriz masası oluşturuldu"Türkiye'de bir teyakkuz hali var mı?" sorusu üzerine Ecevit, şimdilik dikkat içinde ve fiilen teyakkuz halinde bulunulacağını ifade ederek, "Ama bunun adını koyabilmek için zaman çok erken" dedi. Bu arada ekonomi bürokratları Devlet Bakanı Kemal Derviş başkanlığında toplanarak ekonomik gelişmeler karşısında alınacak kararları değerlendirdi.Başbakanlık Merkez Binası'nda "Kriz Masası" oluşturuldu. Saldırıların ardından, Türkiye'de ABD'ye ait binaların ve askeri üslerin çevresinde yoğun önlem alındı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, vize dahil olmak üzere, Ankara, İstanbul ve Adana`daki kamu hizmetlerini durdurduğunu açıkladı. İstanbul Başkonsolosluğu ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Tarlabaşı Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan başkonsolosluk binasının önündeki yol, güvenlik önlemleri çerçevesinde araç trafiğine kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, saat 17.45'te ABD Başkonsolosluğu binasına gitti. Emniyet Genel Müdürlüğü de il emniyet müdürlüklerine Türkiye'deki Amerikan binalarına yönelik önlemlerin artırılmasına ilişkin bir genelge gönderildi.

İncirlik'te alarmABD'deki uçak saldırılarının ve patlamaların ardından, İncirlik Üssü'nde "üst düzey güvenlik tedbirleri" alındığı bildirildi. İncirlik Üssü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ABD'deki saldırıların ardından, içeriği konusunda açıklama yapılmamakla birlikte, "üst düzey güvenlik tedbirleri" alındı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit, Amerika'daki saldırılarla ilgili yaptıkları açıklamalar ve gönderdikleri mesajlarla başsağlığı diledi.
ÖNCEKİ HABER

'Ortak cephe' çağrısı

SONRAKİ HABER

Kapitülasyon tasarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...