10 Eylül 2001 21:00

Taksim'de patlama

Taksim'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin durdukları noktada patlama meydana geldi. 2'si polis 3 kişinin öldüğü çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Paylaş
Taksim'de patlamaTaksim'de dün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin durdukları noktada şiddetli bir patlama meydana geldi. Dün saat 17.30 sıralarında Gümüşsuyu Caddesi üzerinde meydana gelen patlamada İlk belirlemelere göre 2'si polis 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Patlamaya canlı bombanın sebep olduğu iddia edildi. Patlamayı gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin parçalanarak yaşamını yitirdiği belirtildi.Hayatını kaybeden polislerin ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Halil İbrahim Doğan ve Zülfikar Karataş olduğu belirlendi.

Ablukaya alındı Patlama sonrası, olay yeri güvenlik çemberi altına alındı. Gümüşsuyu civarındaki tüm giriş çıkış noktaları kontrol altında tutuldu. Patlamanın şiddetli olması sonucu çevre binalarda hasar meydana geldi. Patlama sonrası Taksim İlkyardım Hastanesi'ne 11'i polis, 16 yaralı kaldırıldı. Bu yaralılardan 1'inin durumunun ağır olduğu, diğerlerinin ise tedavi aldığına alındığı belirtildi. Vücutlarının çeşitli yerlerinden aldıkları şarapnellerle yaralanan ve Alman Hastanesi'nde tedavi altına alınan 4 kişinin ise durumlarının iyi olduğu öğnenildi. Yaralıların 3'ünün adları Burcu Koray, Cem Elsav ve Abdullah Düztaş olarak açıklandı.

Canlı bomba şüphesiPatlamanın intihar girişiminde bulunan bir kişi tarafından gerçekleştirildiği söyleniyor. Görgü tanıklarına göre bir kişi polis aracının yanına geldi ve bombayı patlattı. Kuvvetli patlama sonucu binaların camları kırıldı. Nilüfer Turizm'in önünde intihar girişimini gerçekleştirdiği iddia edilen kişiye ait et parçaları bulundu. İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir ile Emniyet Müdür Yardımcısı Şefik Kul da bilgi almak amacıyla olay yerine geldi. İstanbul Valisi Erol Çakır ile İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, patlamanın gerçekleştiği yerde incelemelerde bulundular.

Kesin bilgi yokİstanbul Valisi Erol Çakır ise, 2 polisin öldüğü 17 polis ile 3 sivilin yaralandığını açıkladı.Çakır, olay yerinde muhtemelen saldırıyı gerçekleştiren şahsa ait bir cesedin daha bulunduğunu bildirdi.Başbakan Bülent Ecevit de patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ecevit, "Bunun bir intihar saldırısı olduğu belli. Bir terör örgütünün eseri olduğu anlaşılıyor" diye konuştu. Ecevit, güvenlik önlemleri alınmamasında bir ihmalin söz konusu olup olmadığı sorusuna ise, "Bu konuda henüz özel bir bilgi gelmedi" karşılığını verdi. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde, patlamanın neden kaynaklandığı ve kesin ölü, yaralı sayısı konusunda net bir açıklama yapılmadı.
ÖNCEKİ HABER

Gözaltı hukuk skandalına dönüştü

SONRAKİ HABER

Durmuş, sürgünde rekora koşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...