05 Eylül 2001 21:00

Köprüaltı dram

5 çocuk annesi Saadet Gezici ile eşinden ayrılan bir çocuk annesi Nuray Çalış, barındıkları kadın sığınma evinden çıkarılınca, Bursa Setbaşı Köprüsü altında yaşamaya başladı.

Paylaş
Köprüaltı dramKocasını trafik kazasında kaybeden 5 çocuk annesi Saadet Gezici ile eşinden ayrılan bir çocuk annesi Nuray Çalış, Bursa'daki Setbaşı Köprüsü altında yaşıyor. Pınar ve Oktay Çelik çiftinin kavgası, çocuklarının "sokağa düşmesiyle" sonuçlandı. Nilüfer ilçesinde de bir kadın, 1 yaşındaki çocuğunu "Kocam çocuğu az ileride sizden alacak" diyerek dolmuş şoförüne teslim edip ortadan kayboldu.

5 çocukla köprü altındaBİA'nın haberine göre; Van'da 13 yaşında evlendiği eşi Musa Gezici'yi bir trafik kazasında kaybeden beş çocuk annesi Saadet Gezici (24) artık Setbaşı Köprüsü altında yaşıyor. En büyüğü 11, en küçüğü de bir yaşında olan Sevda, Ümit, Sevgi, Serap, Kerem ile birlikte Bursa'ya gelen ve üç aya yakın Kadın Sığınma Evi'nde kalan Gezici ailesi, şimdi Setbaşı Köprüsü ve civarındaki parklarda yatıp kalkıyor.

Köprüaltı doluyorKöprünün altında yaşamaya başlayan diğer kadın ise Nuray Çalış oldu. 22 yaşındaki Çalış, geçimsizlik sonucu 2 yıl önce kocasından ayrılıp, iş bulmak amacıyla Erzurum'dan Bursa'ya gelmiş. Ancak, her şey tersine gitmiş. Bir çocuk annesi Nuray Çalış da Kadın Sığınma Evi'nde bir süre yaşadığını ancak daha sonra çıkartıldığını belirterek, "Gideceğim tek yer köprü altıydı. Ben de oraya geldim" dedi. Yardıma muhtaç iki kadın ve çocukları şimdi köprü altında yaşıyorlar.Bursa'da bir başka aile dramı da Akçağlayan Mahallesi Atak Sokak'ta yaşandı. 2 çocuğun gece yarısı ağladığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Sokağa gelen polisler, 1.5 yaşındaki Batuhan ile 3 yaşındaki Kadirhan'ı ağlarken buldular. Yapılan araştırmada çocukların anne ve babasının Pınar Çelik (27) ile Oktay Çelik (35) oldukları, ancak birbirlerinden ayrıldıkları anlaşıldı. Anneleri tarafından kabul edilmeyen çocuklar, dayıları Haluk Korkmaz'a teslim edildi. İşsiz olan baba Oktay Çelik ise bulunamadı.

Çocuğunu şoföre bıraktıBeşevler-Gümüştepe hattında çalışan Ali Nail Bozkuş'un kullandığı 16 M 1300 plakalı minibüsü durduran ve kimliği belirlenemeyen 25 yaşlarındaki bir kadın, Bozkuş'a "Kocamla ayrıldık. Kızım da babasını görmek istiyor. Ben de kocamın yüzünü görmek istemiyorum. Haberi var. Gümüştepe'de senden çocuğu alacak" diyerek bir yaşlarındaki kızını sürücüye vererek kayıplara karıştı. Gümüştepe'ye geldiğinde durumu fark eden ve bir yaşındaki kızı gece evinde konuk eden sürücü ise, sabah saatlerinde Nilüfer İlçe Karakolu'na gitti. Polis çocuğunu terk eden anneyi bulmaya çalışırken, küçük kıza karakolun da adı olan Nilüfer adı verildi. Nilüfer, annesi bulunamazsa, Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilecek.
ÖNCEKİ HABER

Ersin Nakış işçisi direniyor

SONRAKİ HABER

Meclis NATO'ya teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...