05 Eylül 2001 21:00

Muhalefet Yüce Divan diyor

Muhalefet partilerinin sözcüleri, Aydın'ın istifasının yeterli olmadığını, Yüce Divan'a gönderilmesi gerektiğini belirtirken, ANAP istifayı memnuniyetle karşıladı.

Paylaş
Muhalefet Yüce Divan diyorKoray Aydın'ın istifası, ANAP'ta memnuniyetle karşılandı. DYP, AKP, SP ve CHP yöneticileri ise istifanın yeterli olmadığını, Meclis'in kabul etmemesi durumunda milletvekilliğinden istifanın havada kalacağını kaydederek, Aydın'ın Meclis soruşturması yoluyla Yüce Divan'a gönderilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

ANAP'tan övgü!ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı, Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın istifasının, hükümetin işleyişini menfi olarak etkilemeyeceğini belirtti. Akarcalı, ANAP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın istifasına ilişkin görüşlerini sorması üzerine, siyasette bakanların istifasının sorun yaratmayan bir durum olduğunu söyledi.Koray Aydın'ın, deprem bölgesinde çok başarılı çalışmalar yaptığını iddia eden Akarcalı, şunları kaydetti: "Koray Aydın'ın istifası, hükümetin işleyişini menfi olarak etkilemez. Aydın'ın istifasının Türk siyaseti içerisinde başkalarına da örnek olacak istifalardan olacağına inanıyorum."

İstifa onaylanmalıDYP Grup Başkan Vekili Turhan Güven de, istifanın hukuki sonucunun Meclis Genel Kurulu'nun kararıyla mümkün olduğunu belirterek, iktidar partisine mensup milletvekillerinin bu istifayı kabul etmesi gerektiğini söyledi. Turhan Güven, "Meclis kabul etmezse bakanın istifası havada kalır" dedi.Koray Aydın'ın bakanlıktan istifasının cezai takibatı ortadan kaldırmayacağını kaydeden Güven, DYP olarak soruşturma önergesi vermeyi düşündüklerini bildirdi.

Yol açılmalıAKP Grup Başkanı Bülent Arınç, Aydın'ın, bakanlıktan istifa etmesini "gecikmiş bir olay" olarak nitelendirdi. Koray Aydın'ın istifası ile hem verilen gensorunun boşa çıkartılmasının hem de MHP'nin daha çok yıpranmasının önüne geçilmek istenildiğini ifade eden Arınç, "Aydın'ın milletvekilliğinden istifasını şov olarak değerlendiriyorum" dedi.Bülent Arınç, milletvekilinin istifasının TBMM'de kabul edilmesi gerektiğini anımsattı. Bu oylamada MHP'nin kabul yönünde oy kullanmaması halinde Aydın'ın istifasının "ucuz bir kahramanlık olarak kalacağını" bildiren Arınç, şunları söyledi: "Bu mesele, bakanın istifası ile Ersümer'de olduğu gibi bitmemelidir. Meclis soruşturması yoluyla bakanın bu olaylardaki sorumluluğunun Yüce Divan'da anlaşılması gerekir. Anayasanın 100. maddesindeki soruşturma mekanizması işletilmezse bu iddialar hem bakanın hem de MHP'nin üzerinde ebediyen kalacaktır."SP Genel Başkanı Recai Kutan, Koray Aydın'ın istifasını, "Gecikmiş, ancak tasvip edilecek bir davranış" olarak nitelendirdi. Kutan, bundan sonra Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'ndaki yolsuzluk iddialarının üzerine çok ciddi bir şekilde gidilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, "İstifa ederek doğru yapmıştır. Ancak konu kapanmamalıdır" dedi. Baykal, konunun mutlaka yargıya yansıması gerektiğini vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

Sıradaki bakan gelsin

SONRAKİ HABER

ABD'nin ağzına bakılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...