05 Eylül 2001 21:00

Yoksulluk rehin aldı

Eskişehir Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, yeni doğan ve kurtarılamayan bir bebek, hastane masrafları ödenmediği için rehin alındı.

Paylaş
Yoksulluk 'rehin' aldıAli BaşEskişehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğduktan sonra rahatsızlığı nedeniyle Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan bebek, ailesi tarafından tedavi masrafları ödenmediği gerekçesiyle 18 günden bu yana hastanede 'rehin' olarak tutuluyor. Karataş ailesi tedavi ve ilaç masrafı karşılığında kendilerinden istenen 2,5 milyar lirayı veremeyince bebeğin cesedi "rehin" alındı. Hastane yetkilileri aileye 2.5 milyar liralık senet imzalatmak istedi. Aile ise senet imzalamayı kabul etmedi.

Kucaklayamadılar bile Kucaklarına dahi alamadan çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen bebeğin babası Kadir Karataş, ekonomik kriz nedeniyle işten atıldığını ve hâlâ işsiz olduğunu belirtti. Yeşil kart sahibi olduğunu da dile getiren Kadir Karataş, "Bu bizim ilk çocuğumuzdu. Bir hafta Doğumevi Hastanesi'nde kaldı. Daha sonra da 4 gün Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördü. Daha ismini bile koyamadan onu kaybettik. Tam olarak hastalığını bile bilmiyoruz. Söylediklerine göre bağırsakları dışarıda doğmuş. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördü. Hastane masraf olarak bizden önce iki buçuk milyar lira istedi. Daha sonra indirim yaparak masrafı 667 milyon liraya kadar indi. İşsizlik nedeniyle kayınpederimizin yanında kalıyoruz. Benim işim gücüm ve bu parayı ödeyecek durumum yok. Hastane bizden senet yapmamızı istedi. Biz de kabul etmedik" dedi. Hiçbir işle ilgilenmeden günlerdir hastane önünde çocuklarını almak için beklediklerini de sözlerine ekleyen Kadir Karataş, "Biz çocuğumun cenazesinden vazgeçmedik. Fakat parayı ödeyecek durumumuz da yok. Ne yapacağımızı bilmiyorum" diye konuştu. İlk çocuğunu kaybetmenin acısını yaşlı gözlerle anlatan anne Sevim Karataş ise "Çocuğumuz dünyaya geldiğinde mutluluktan ağlıyordum. Şimdi ise başımıza gelenler için ağlıyoruz. Çocuğumu kucağıma bile alamadım. Ona anne sütünü veremedim. Biz çocuğumuzun cenazesini istiyoruz. Fakat hastanenin istediği parayı karşılayacak durumda değiliz. Hastane savcılığa başvurmuş. En fazla canımızı alırlar. Canımızdan başka verecek bir şeyimiz yok" diye konuştu.

'Sorumlu biz değiliz'Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, yaptığı açıklamada, sorunun kendileri ile ilgili olmadığını belirtti. Başhekim Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, "rehin" olayının söz konusu olmadığını da ileri sürdü.
ÖNCEKİ HABER

Sendikacılar alanlara çağrıldı

SONRAKİ HABER

Yener Yermez'e tatbikat yaptırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...