04 Eylül 2001 21:00

İsrail katliamlarına McDonalds desteği

McDonalds, Filistin halkına karşı baskı ve katliam politikası güden İsrail'e maddi destek sağlıyor. McDonalds, ülkedeki restoranların cumartesi günkü geliri, Filistinlilere karşı mücadelede kullanılmak üzere işgalci İsrail hükümetine aktarılacak.

Paylaş
İsrail katliamlarına McDonalds desteğiİsrail hükümetinin, işgal altındaki Filistin topraklarında uyguladığı katliamlara, McDonalds'tan açık ve tam bir destek geldi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ndeki McDonalds restoranları, Filistin halkına karşı açıktan tutum alarak, cumartesi günkü gelirini İsrail hükümetine bağışlayacak. Bu büyük bağış ve desteğin amacı, "Filistinlilerin uyguladığı şiddet ve terörizme karşı İsrail'e yardım" olarak açıklandı. Bağış yapılacak gün olarak Yahudilerin kutsal günü olan "cumartesi"nin seçilmesi de dikkat çekici.

15 bin restoranFilistin'in Türkiye Büyükelçiliği, McDonalds'ın bu yardım kampanyasını duyurarak, McDonalds'ın aldığı tutuma karşı harekete geçme ve Filistin halkının yanında olma çağrısı yaptı.McDonald's bugün 120 ülkede 28 binden fazla restorana sahip ve bunların yaklaşık 15 bini Amerika Birleşik Devletleri'nde.
ÖNCEKİ HABER

Aktif Dağıtım'da polis provokasyonu

SONRAKİ HABER

Şaron umduğunu bulamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...