04 Eylül 2001 21:00

Servetleri 1 trilyon

MHP'nin 'yolsuzlukla mücadele' maskesini düşüren Vurgun Operasyonu sanıklarından, Aban ve İnce'nin bir trilyon lira servetleri olduğu belirlendi.

Paylaş
Servetleri 1 trilyonVurgun Operasyonu'nun ilk aşaması 12 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanırken, tutuklanan Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban ve Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İnce'nin toplam mal varlıklarının bir trilyon lira civarında olduğu tespit edildi.Vurgun Operasyonu kapsamında gözaltına alınan bürokratların malvarlıklarının incelemesi sürüyor. Gözaltına alınan kişilerin aldıkları maaşlarla orantısız malvarlıkları tespit edilirken, bu konuda en dikkat çekici malvarlığının Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İnce'ye ait olduğu bildirildi. İnce'nin Ankara'da ve tatil beldelerinde çok sayıda eve sahip olduğu belirlendi. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'ın bir yakını adına 30 dönüm arsa aldığı tespit edildi. Ankara'nın "gözde" mevkilerinden bir yerde olduğu kaydedilen arsa için Aban'ın 200 bin dolar para ödediği belirlendi. Söz konusu bu iki kişinin malvarlıklarının bir trilyon lirayı aştığı kaydedildi.

'Vurgun vergisi' sorulduBu arada, DYP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Bülent Ecevit'e, Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın ortağı olduğu iddia edilen şirketin ne kadar vergi ödediğini sordu. Genç, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 2000 yılında 7 trilyon lira ciro yaptığı bildirilen şirketin, geçen yıl ne kadar Gelir ve Kurumlar Vergisi ile KDV ödediğinin açıklanmasını istedi. Şirketin hesaplarının incelenip incelenmediğini soran Genç, söz konusu şirketten hangi firmaların mal aldığını ve bu firmaların Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'ndan ihale alıp almadıkları sorusunu da yöneltti.
ÖNCEKİ HABER

Yakacak lüks oldu

SONRAKİ HABER

Bant, işçi öğüterek korunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...