04 Eylül 2001 21:00

Kutsal ortaklık

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda ortaya çıkan ve ucu Bakan Koray Aydın'a kadar uzanan Vurgun Operasyonu'na, ekonomik programları iflas etmesine rağmen hükümet "uyumlu" çalışmasını sürdürüyor!

Paylaş
Kutsal ortaklıkSultan ÖzerBayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda ortaya çıkan ve ucu Bakan Koray Aydın'a kadar uzanan operasyonun ardından MHP ve ANAP birbirini suçlayıp, Devlet Bahçeli "kelle vermeyeceğini" söyleyip, liderler bir araya gelmekten kaçınırken, dün toplanan Liderler Zirvesi'nde konu açıklamaya yansımadı bile. İstifasının istenmesi beklenen Koray Aydın'ın istifası şimdilik kalırken, liderler hükümetin "uyum içinde" çalışmaya devam ettiğini öne sürdüler.Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında Liderler Zirvesi dün toplandı. Genel Başkan Yardımcıları ANAP Lideri Mesut Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Hüsamettin Özkan'ın katıldığı zirve 1 saat 20 dakika sürdü.Zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada, koalisyon hükümetinin çalışmalarını uyum içinde sürdürdüğü, bu konuda bazı basın organlarından yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi.

Yayınlara uyarıAçıklamada, "Ekonomimizin içinde bulunduğu geçiş döneminde medyamızın bu konuda daha duyarlı davranma sorumluluğu olduğuna inanıyoruz" denilerek, hükümet aleyhine haber yapan yayınlar kibarca uyarıldı. Koalisyon liderleri olarak Anayasa değişikliklerini de görüştükleri belirtilen açıklamada, Meclis'in 17 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Başkanı nezdinde gerekli girişimlerde bulunma kararı alındığı da ifade edildi.

İmzaya açıldıAnayasa'nın 37 maddesinin değiştirilmesini getiren TBMM Partilerarası Uzlaşma Komisyonu'nun değişiklik metninin iktidar partilerine mensup milletvekilleri arasında imzaya açıldığı vurgulanan açıklamada, muhalefet partilerinin milletvekillerinin de metne imza atması dileği belirtildi."Uyum içinde çalıştıkları"nın deklare edilmesi, ekonominin kötüye gittiğini söyleyen medyanın uyarılması ve Anayasa değişikliği dışında hiçbir konu açıklamada yer almazken, açıklamaya yansımasa da asıl tartışma konusunun Vurgun Operasyonu olduğu söyleniyor.Son olarak da, Aydın'ın 1982'deki şirketi Dam Petrol'e İller Bankası'nın sahtekârlıktan ihale yasağı koyduğu belirlenmişti. İller Bankası şimdi Koray Aydın'a bağlı. Ayrıca Aydın, ortak olduğu iki şirketin cirosunu 7 trilyon lira olarak açıklamış, ancak devlete 181 milyar lira kâr beyar edip 54 milyar lira vergi vermişti. Bu bilgilerin basına yansıdığı gün toplanan zirvede, Başbakan Bülent Ecevit'in iki parti liderini uzlaştırma girişiminde bulunduğu, "ülkenin selameti için" bunun gerekli olduğunu söylediği, Bakan Koray Aydın'in istifasının ise MHP'ye bırakıldığı, Bahçeli'nin kararıyla Aydın'ın "aslanlar" gibi ve de "kahramanca" istifa etmesinin beklendiği konuşuluyor.
ÖNCEKİ HABER

Durgunluğa suni önlem

SONRAKİ HABER

Yener Yermez yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...