02 Eylül 2001 21:00

MHP Aydın'ı savunmakta kararlı

Kızılcahamam'da, MHP MYK üyeleri ve il başkanlarının katılımıyla yapılan iki günlük toplantı sonunda, Koray Aydın'ı sonuna kadar savunma ve bu konuda açıklama yapmama kararları alındı.

Paylaş
MHP Aydın'ı savunmakta kararlıMHP, Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ı son ana kadar sahiplenme kararlılığında. Kızıcahamam'da MHP MYK üyeleri ve il başkanlarının katılımı ile iki gündür sürdürülen toplantı sonunda, Aydın'ı savunma ve Vurgun Operasyonu'nun hazırlık soruşturması tamamlanana kadar bu konu hakkında beyan vermeme kararı çıktı. Öte yandan, MHP'liler yolsuzluk imajından kurtulmak için demagojik bir kampanyaya hazırlanıyor.

Türkiye'ye dağılıyorlarKızılcahamam Patalya Oteli'ndeki toplantının dünkü bölümünde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı'nı topladı. Toplantıda, Başkanlık Divanı üyelerinin gruplara ayrılarak Türkiye'nin 9 bölgesini dolaşma kararı aldığı bildirildi. 9 Eylül tarihinden itibaren başlayacak gezileri koordine etmek üzere bir de komisyon oluşturulduğu belirtildi. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda sürdürülen Vurgun Operasyonu'nun da değerlendirildiği Başkanlık Divanı toplantısında, hazırlık soruşturması sonuçlanana kadar hiçbir açıklamada bulunulmaması kararı alındı. Devlet Bahçeli, bunun bir "talimat" olarak nitelendirilmesini istedi.MHP'lilerin Kızılcahamam'daki toplantısı dün öğle saatlerinde sona erdi.

Operasyonları savunduÖte yandan, MHP'li Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'naki yolsuzluk haberlerine rağmen, MHP'nin yolsuzluklarla mücadele eden bir parti olduğunu iddia etti. Çakmakoğlu, "Yolsuzlukla mücadelenin dün de bügün de en büyük destekçisi olduk, yarın da olacağız" dedi. Çakmakoğlu, Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu beldesinde düzenlenen "13. Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri"ne katıldı. Burada, gazetecilerin Vurgun Operasyonu ve MHP'nin alacağı tavır konusundaki sorularını yanıtlayan Çakmakoğlu, MHP'nin seçim propagandasında "yolsuzluk" ve "yoksulluk" olmak üzere iki konunun öne çıkarıldığını hatırlattı. Bu konuda bir kitapçık da hazırladıklarını söyleyen Çakmakoğlu, bu iki unsurun hükümet protokolünde ve programında yer aldığını söyleyerek, yolsuzlukla mücadelede ciddi mesafeler kat edildiğini iddia etti. Çakmakoğlu, bir kısmı bakanların istifasıyla sonuçlanan yolsuzluk operasyonlarını dahi hükümetin başarısı olarak sundu. "Vurgun Operasyonu'nda Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin konuşması yorum getirilmeyecek kadar açık" diyen Çakmakoğlu, bu çizgiden taviz vermeyeceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Resim yapmak vergiye tabi tutuldu

SONRAKİ HABER

Çorap atölyelerinin sahibi kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...