01 Eylül 2001 21:00

Vurguna destek verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ticari işleriyle" vurgunun önemli bir parçası olduğu yönündeki kanı her geçen gün güçlenen Koray Aydın'a toz kondurmadı.

Paylaş
Vurguna destek verdiMHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın çeşitli birimlerinde Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen Vurgun Operasyonu'nun sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğine inandığını söyledi. Bahçeli, hemen arkasından, "Yargı kararları ve delillerle sabit olmadıkça kimsenin peşinen suçlu ilan edilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek Aydın'a destek verdi.MHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve il başkanları Kızılcahamam Patalya Oteli'nde bir araya geldiler. Bahçeli, MYK toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda sürdürülen Vurgun Operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Devlet Denetleme Kurulu'nun da harekete geçerek, gerekli gördükleri her hususta ortaya atılan bütün iddialarla ilgili olarak Bakanlık Teftiş Kurulu ve teknik elemanlardan da teknik istifadeyle kapsamlı bir inceleme başlatılmasının yararlı olacağını söyledi. Bahçeli, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda ortaya çıkan yolsuzluğun kökünün geçmiş yıllara dayandığını söyleyerek, MHP'yi aklamaya çalışırken, "Yargı kararları ve delillerle sabit olmadıkça kimsenin peşinen suçlu ilan edilmesine izin vermeyeceğimiz açıktır" dedi.

İstifa için yorum yokMHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir yoruma varmanın şimdilik erken olduğunu, ancak MHP'nin üzerine düşen her şeyi yapacağını iddia etti. Bahçeli, Vurgun Operasyonu'nda hazırlık soruşturmasının tamamlanmasını beklediklerini ifade ederek, "Vurgun Operasyonu'nda çok soğukkanlı ve sabırla hareketlerimizi belirlemeye çalışıyoruz. Herkese de bu aşamada bunu tavsiye ediyorum" dedi.MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli'nin, MHP yöneticilerinin ekonomik faaliyetlerini tasfiye etmesi konusundaki hassasiyetinin bilindiğini, ancak Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın bazı uygulamaları ile buna uymadığının anlaşıldığını belirten bir gazetecinin, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine Bahçeli, "Bakanımızın kendi özel ticaretiyle ilgili durumunu düzelteceğine inanıyorum" dedi.Bahçeli, Aydın'ın bakanlığı sürerken şirketlerinin faaliyetlerinin sürmesinin etik olup olmadığı yönündeki bir soruya "MHP olarak daha önce ifade ettiğimiz görüşlerimiz vardır. 'Ya ticaret ya siyaset' demiştik. Ancak, Sayın Bakanımızın ticari işletmeleri olmasına rağmen, aktif bir ticari eylem içerisinde olmasına dair bir işaret yoktur" karşılığını verdi.

Tamamlanmasını bekliyorDevlet Bahçeli, MYK üyelerinden bilmedikleri konular hakkında konuşmamalarını isteyerek, aksi takdirde konuşmaların parti görüşü olarak yansıtılıp, yanlış anlamalar olabileceğini ifade etti. Bahçeli, DGM savcısının hazırlık soruşturmasını tamamlamasının ardından partisinin tavrına ilişkin görüşlerini bir basın toplantısı ile açıklayacağını söyledi. Bu arada, sabah saatlerinde MYK toplantısına katılamayan Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın il başkanları toplantısı sırasında otele geldi.
ÖNCEKİ HABER

Orhan Kemal, unutmak, değişmek

SONRAKİ HABER

Demiryolları baltalanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...