31 Ağustos 2001 21:00

Marş, marş ileri!

Almanya'nın Gütersloh kentinde gerçekleştirilen"değişik uluslar arasında dostluk ve kardeşliği güçlendirme" amaçlı etkinlikler, kürsüden dostluk mesajlarının verildiği, "İleri ileri Türkün askeri" türünden marşlar ve Osmanlı figürleriyle bezeli gösterilerle komediye dönüştü.

Paylaş
Marş, marş ileri!İrfan ErdoğanAlmanya'da Gütersloh Belediyesi tarafından organize edilen ve Süryani cemaati ile Türkiye'nin Münster Başkonsolosluğu ve kentte bulunan çeşitli dernek ve kuruluşlar tarafından desteklenen Gütersloh Kültür Haftası Şehir Kütüphanesi'nde yapılan bir açılışla başladı. Açılışta Belediye Başkanı Maria Unger, Münster Başkonsolosu Ergül Bakay, Konsolos Yardımcısı Ali Bozçalışkan ve Süryani cemaatinden Avukat Eliyo Çetin birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, halklar arası hoşgörü ve dostluk mesajları verildi, dostluk ve kardeşliğin bozulmaması istendi.

'Türk'ün askeri...'Kürsüden bunlar söylenirken, halkların gelenek ve göreneklerini tanıttıkları bir açılış yerine, gösteri yapan folklor ekiplerinin "Marş, marş ileri, dönmez geri Türk'ün askeri" türünden marşları yükseldi.

Osmanlı kıyafetleriKüçük bir çocuğa Osmanlı kıyafeti giydirilerek, Osmanlı bıyığı yapılarak gösteri yapılması üzerine de, orada bulunan Süryani kökenli yurttaşlar tepki gösterdiler. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı açılışa Almanlar da yoğun ilgi gösterdiler. Ayrıca İstanbul ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden çeşitli dönemlerde yapılmış tarihi eserlerin konu edildiği bir de resim sergisi açıldı. Daha sonra açılışa katılanlar hep beraber hazırlanan yemekleri yiyerek, gece geç vakitlere kadar eğlenip sohbet ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Aktif'te dağıtım müdürlere kaldı

SONRAKİ HABER

Aşkabat'tan Bakü'ye nota

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...