29 Ağustos 2001 21:00

MHP'nin vurgun pişkinliği

MHP yöneticileri, Bayındırlık Bakanlığı'ndaki yolsuzlukların çok küçük bir bölümünü oluşturan Vurgun Operasyonu'na pişkinlikle yaklaşmayı sürdürüyor.

Paylaş
MHP'nin vurgun pişkinliğiMHP Grup Başkan Vekili İsmail Köse, kendilerine bağlı Bayındırlık Bakanlığı'ndaki yolsuzluklar ayyuka çıkmış, Bakan Koray Aydın ve yakınlarına ilişkin şaibeler iyice yayılmışken "En yakınımızdaki adam dahi olsa, bu ülkenin bir tek kuruşuna el atmasına ne göz yumarız, ne de fırsat veririz" dedi.Köse, partisinin Erzurum il binasında yaptığı basın toplantısında, MHP'nin seçimlerden önce özellikle yolsuzluklarla mücadele edeceği yönünde halka söz verdiğini anımsatarak, yolsuzluklarla mücadele düşüncesinden vazgeçmelerinin de mümkün olmadığını iddia etti."Hırsızlık ve yolsuzluk yapanları affetmemiz mümkün değildir" diyen Köse, şunları söyledi: "Kim olursa olsun, en yakınımızda, en dibimizdeki adam dahi olsa, bu ülkenin bir tek kuruşuna hiç kimsenin el atmasına ne fırsat veririz, ne de göz yumarız. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Vurgun Operasyonu yargıya intikal etmiştir. Yargının neticesini almamız lazım. İddianın gerçek olup olmadığını yargı çözecektir."

Tehdit savurdu"Vurgun Operasyonu'nun siyasi ayağı varsa fevkalede korkunç neticeler doğurur" diyen Köse, tehdit savurmayı da ihmal etmeyerek, "Özellikle MHP gibi, ilkesini hırsızlık ve yolsuzluklarla mücadele üzerine kurmuş bir siyasi partiyle oynamak, fevkalade yanlış neticeler doğurur" diye konuştu.TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi olan Erzurum'a gelerek, yaklaşık 200 köyü ziyaret ettiğini anlatan Köse, köylerde çiftçilerin kendisine en fazla Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçlarından dert yandığını itiraf etti.

Yeni gözaltılarBu arada Vurgun Operasyonu kapsamında, İzmit'ten 4 müteahhit ve 1 çalışan gözaltına alındı. Ankara DGM Savcısı Cengiz Köksal tarafından yürütülen soruşturmanın genişletilmesi üzerine İzmit'te müteahhitlik yapan Abdullah Başkurt, Tümer Numan Bayraktaroğlu, Turgut Mollaoğlu, Turgut Karagöz ve yanında çalışan İrfan Oğuz Cengizhan'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere götürüldükleri öğrenildi. Gözaltına alınanların ihale dosyalarına da el konuldu.

4 kişi tutuklandıOperasyon kapsamında, sorgularının ardından önceki gün tutuklama istemiyle yedek hakimliğe sevk edilen 6 kişiden Hanife Çatal ile Fırat Küçük serbest bırakılırken, İbrahim Mithat Eşmeli, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü büro görevlisi Fethi Soydan ve Bayındırlık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Kenan Bozokkalfa tutuklanarak, cezaevine gönderildi. "Vurgun Operasyonu" çerçevesinde Adana'daki Konak İnşaat'ın bürosunda yapılan aramada, bir el bombası ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yetkililer, bu silahların büroda bulundurulmasının nedeninin belirlenmesi amacıyla soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydettiler. Adana'daki operasyonda, Konak İnşaat ortaklarından Munibullah Atmalıoğlu, Ali Yılmaz, Sedat Şahin ve Ümit Kasap yakalanarak Ankara'ya gönderilmişlerdi.
ÖNCEKİ HABER

Uzakta bir kasabada

SONRAKİ HABER

Krom'da gergin bekleyiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...