27 Ağustos 2001 21:00

Aktif'te mücadele yayılıyor

Aktif Dağıtım işçilerinin İstanbul'da başlattığı direniş İzmir'e sıçradı. Kendilerine zorla imzalattırılan istifa dilekçelerinin geri verilmesini ya da yırtılmasını isteyen Aktif Dağıtım işçileri, dün İzmir'de oturma eylemi yaptı.

Paylaş
Aktif'te mücadele yayılıyorTÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan İstanbul'daki Aktif Dağıtım işçilerine, İzmir'deki Aktif Dağıtım işçilerinden destek geldi. İzmir'de kendilerine zorla imzalattırılan istifa dilekçelerinin geri verilmesini ya da yırtılmasını isteyen Aktif Dağıtım işçileri, dün sabah işbaşı yapmadılar. İşbaşı yapan birkaç arkadaşlarına da tepki gösteren işçiler, İstanbul'da işçilerin sendika için başlattığı direnişi desteklediklerini açıkladılar. Talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden işçiler, sendikalılaşmanın bir hak olduğunu vurguladılar. TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Hasan Yayık da, eylemin işçilerin iradesi ile başladığını ve onların talepleri doğrultusunda mücadele edeceklerini söyledi.

Patronlar sıkıştıİstanbul'da ise bir haftadır direnişlerini sürdüren Aktif Dağıtım işçileri, dün sabah yine PERPA önünde toplanarak buradan PERPA TÜMTİS Temsilciliği'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık, "Sendika hakkımız söke söke alırız", "Direne direne kazanacağız", "Aktif işçisi köle değildir" sloganlarını atan işçiler, Aktif Dağıtım'a sendikayı sokacaklarını vurguladılar. İşçilerin kararlılığı sürerken ve direnişe her gün yeni işçiler katılırken, köşeye sıkışan patronlar, işçilerin evlerine yazı göndererek 17. maddeden işten atıldıklarını bildirdi. TÜMTİS PERPA Temsilciliği önünde bir konuşma yapan TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Şükrü Günsili, patronun direnişi kırmak için her türlü yola başvurduğuna dikkat çekerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuracaklarını söyledi. İşçilere her sabah işe gider gibi çantaları ile birlikte işe geldiklerini ancak patronlar tarafından işbaşı yaptırılmadıklarını söyleyen Günsili, dilekçe vererek Çalışma Bakanlığı nezdinde bu durumu tespit ettireceklerini ifade etti. Konuşmasında İzmir'deki işçilerin de eyleme başladığını duyuran Günsili'nin sözleri işçiler tarafından alkışlarla kesildi. Günsili, işçilerin sendikalı olarak işe geri dönene kadar direnişe devam edeceklerini vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

Kemal İskender'e dokunulmuyor

SONRAKİ HABER

Patronların sendika düşmanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...