26 Ağustos 2001 21:00

DİSK'te eylem hazırlığı

DİSK, işsizliğin önlenmesi, istihdamın sağlanması, işgüvencesi yasasının çıkarılması ve Anayasa değişikliği talebiyle yurt genelinde eyleme hazırlanıyor.

Paylaş
DİSK'te eylem hazırlığıŞahin BayarDevrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), işsizliğin önlenmesi, istihdamın sağlanması, işgüvencesi yasasının çıkarılması ve anayasa değişikliği talebiyle eyleme hazırlanıyor. DİSK'in etkinlikleri arasında, imza toplama, işyeri toplantıları, yerel mitingler ve Ankara yürüyüşü gibi eylemler yer alıyor.DİSK Başkanlar Kurulu'nda alınan karar gereği geçtiğimiz cuma günü toplanan Genel Örgütlenme Sekreterleri Koordinasyon Kurulu, eylül ayında başlayacak eylem ve etkinlikleri takvime bağladı. Koordinasyon Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda, 17 Eylül 2001 tarihine kadar işyeri toplantılarını tamamlayacak olan DİSK, daha sonra yerel miting ve Ankara yürüyüşü eylemleri gerçekleştirilecek.

İşsizlerin yürüyüşüDemokratikleşme önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen DİSK, ilk olarak Anayasa değişikliği için imza kampanyası başlatacak. 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yıldönümünde çeşitli etkinliklerle tepkisini dile getirecek olan DİSK, TMMOB, TTB, Diş Hekimleri Birliği, TZOB, TÜRMOB gibi sivil toplum örgütleri ve emekten yana siyasi partiler ile birlikte hareket edecek. Eylem ve etkinlik programını önümüzdeki günlerde örgütlerine ve kamuoyuna duyuracak olan DİSK'in temel talepleri arasında, işgüvencesi, işten çıkarmaların önlenmesi ve istihdamın sağlanması yer alıyor. İllerdeki etkinlerin sona ermesinden sonra Türkiye'nin değişik yerlerinden Ankara'ya "İşsizlerin Yürüyüşü" eylemi düzenlenecek. Daha önce Ankara yürüyüşleri sırasında hükümet yetkilileri ile görüşen ancak sonuç alamayan DİSK, bu sefer yürüyüş sonunda başbakan ya da herhangi bir bakan ile görüşmeyecek. DİSK ICTF'nin 9 Kasım'da küreselleşmeye karşı düzenleyeceği eylemler çerçevesinde, Türkiye'de de etkin eylemler düzenlemeyi hedefliyor.

Umutsuzluğu dağıtmakDİSK Genel Örgütlenme Sekreterleri Koordinasyon Kurulu toplantısı ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, "Üyelerimizde ve toplumda bir umutsuzluk var. Amacımızı bu umutsuzluğu dağıtmaktır" dedi. Eylemler ile birlikte bir hareketliliğin geleceğini söyleyen Tokmak, "Türkiye de izlenen politikalar belli, zamlar, işten atmalar varken yeterli tepkinin gösterilmemesi doğru değil" diye konuştu.Emek Platformu'nun kendi programına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Tokmak, Emek Platformu'nun bir eylem programı hazırlaması halinde onun içinde de yer alacaklarını ifade etti.

5 Eylül toplantısıTİSK'in 5 Eylül'de İstanbul Dedeman Oteli'nde düzenleyeceği toplantıya kendi önerileri ile katılacaklarını belirten Tokmak, 4 Eylül'de toplantıya katılacak sendika yöneticileri ile toplantı yapacaklarını ve burada kendi görüş ve önerilerini hazırlayacaklarını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Cepleri şişiyor balonları patlıyor

SONRAKİ HABER

Kenti de SA'laştırıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...