26 Ağustos 2001 21:00

Kuzey Kıbrıs'taki güçbirliğine destekler

Kuzey Kıbrıs'ta, Ada'nın bölünmüşlüğüne ve halkın yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için bir araya gelen 3 sol partinin oluşturduğu güçbirliğine destekler artıyor. Sosyalist Gerçek dergisi ve BES de, güçbirliğinden yana.

Paylaş
Kuzey Kıbrıs'taki güçbirliğine desteklerKuzey Kıbrıs'ta CTP, YBH ve TKP'nin iş, eylem ve güçbirliği yapmasına destekler artıyor.

Halkın beklentisiBelediye Emekçileri Sendikası (BES), güçbirliğinin Kıbrıs Türk halkının tek beklentisi haline geldiğini belirterek, başlatılan çalışmalara destek verdiklerini açıkladı. BES Başkanı Gülev Sıdal, yazılı açıklamasında, ülkedeki olumsuzlukların temel nedeninin siyasi sorundan kaynaklandığını kaydederek, Kıbrıs'ta her iki tarafın kabul edeceği adil bir çözüme ulaşarak, kendi kendini yönetme erkine sahip bir ülkede yaşamak için tüm yurtseverlerin soldaki güç birliğine katkı koymasını istedi. Sıdal, tüm örgütleri bu konuda sağduyulu davranmaya davet ederek, bu süreçte güçbirliği çalışmalarına gölge düşürmek isteyenlere karşı durulması gerektiğini belirtti.

'Güçbirliği zorunluluk'Kıbrıs'ta Sosyalist Gerçek tarafından yapılan açıklamada da, üç partinin güçbirliği amacıyla başlatmış oldukları girişimin "bu memleketi bizim" yapma mücadelesinde çok önemli bir adım olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, "Solda güçbirliği tercihlerden biri değil, tarihsel zorunluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle girişimi başlatan partilerimizi kutlamak, girişimlerini halkımızın özlediği noktaya ve kapsama ulaştırmaları için cesaretlendirmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli GAP'a umut bağladı

SONRAKİ HABER

Cepleri şişiyor balonları patlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...