25 Ağustos 2001 21:00

Bakan Koray Aydın'dan

   yanıt bekleyen sorular

Paylaş
Bakan Koray Aydın'dan
    yanıt bekleyen sorularZiya ÖzışıkMHP'li Koray Aydın, başında bulunduğu Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda başlatılan "Vurgun" operasyonunun kendisi ve partisi ile ilişkisi bulunmadığını öne sürerken, bazı sorular hâlâ cevap bekliyor. İnşaat malzemeleri satan Ankara Ulus Rüzgârlı Sokak'taki Yolalan Ticaret ve Halil İbrahim Aydın Ticaret'in Koray Aydın'ın babasına ait olması ve bu şirketin inşaat sektörü krizdeyken kârına kâr katmasının bakanla ilişkisinin olup olmadığı cevap bekleyen sorulardan. Diğer yandan MHP'ye yakınlığı ile bilinen ve Marmara depremi sırasında 280 kişinin öldüğü, 300'ü aşkın kişinin de yaralandığı siteyi yapan Yüksel İnşaat'la ilgili olarak da birtakım sorular hâlâ gündemde.

Hurda kullanıldıMHP'nin Genel Merkez inşaatını da yaptığı belirtilen Yüksel İnşaat ile ilgili davada mahkeme heyetince belirlenen üç bilirkişiden birinin Yüksel İnşaat'ın üç yıllık danışmanı olduğu açığa çıkmıştı. TMMOB'nin girişimleriyle temelleri incelenen sitede olması gerekenden daha kalın demirlerin kullunıldığı bu demirlerin de İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nın hurdaları olduğu tespit edilmişti.

İhale yine Yüksel'e Mahkeme tarafından bilirkişilerin düşürülmesi ve Yüksel İnşaat'ın Yalova Ağır Ceza mahkemesi'nde yargısının devam etmesine rağmen Bolu'da yapılan kalıcı konut ihalesi yine bu şirkete verildi. Şimdi kamuoyu binlerce mühendis ve mimarın içinden seçilen üç bilirkişinin nasıl şirketin danışmanına rastladığını ve tüm bunların açığa çıkmasına rağmen Bolu'da kalıcı konut ihalelerinin bu şirkete verildiğini merak ediyor. Yine kamuoyunun açıklama beklediği bir diğer konu da yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan Ceylan Sitesi'nin inşaatını yapan şirkete neden Bolu'daki kalıcı konut ihaleleri verildiği.

Babaya kıyak mı? Ankara Ulus Rüzgârlı Sokak'ta bulunan Yolalan Ticaret ve Halil İbrahim Aydın Ticaret'in mali durumu da merak konusu. Koray Aydın'ın babasına ait olan bu şirketlerin inşaat malzemeleri sattığı biliniyor. İnşaat sektörü ekonomik olarak çöküntü yaşarken bu şirketlerin nasıl günden güne genişleyip kârına kâr kattığı cevaplanması gereken sorulardan. Ayrıca bu şirketlerin deprem ihaleleriyle ilişkilerinin olup olmadığı, bu ilişkinin Bakan Koray Aydın'a kadar uzanıp, uzanmadığı da yanıt bekleyen sorular arasında.
ÖNCEKİ HABER

Yeni çağ kültürü ve Harry Potter

SONRAKİ HABER

'Kriz tipi' atölyeler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa