24 Ağustos 2001 21:00

Uzan'ın ipotek oyunu

Rumeli Holding'in sahibi Cem Uzan'ın kendi tesisleri olan Metaş'a yine kendisine ait İmar Bankası aracılığıyla 1 trilyon lira değerinde ipotek koydurduğu ortaya çıktı.

Paylaş
Uzan'ın ipotek oyunuRumeli Holding'in sahibi olan ve adı sık sık yolsuzluklara karışan Cem Uzan kendi bankası ile kendi işyerine ipotek koydurdu. Kendilerine bağlı yayın organlarında rakipleriyle ilgili tartışmalı haberler yayınlayarak suçlamalarda bulunan Uzanlar'ın Rumeli Holding'ine ait İzmir'in Işıkkent semtinde kurulu demir çelik fabrikası Metaş'ın taşınır ve taşınmaz mallarına yine kendisine ait İmar Bankası aracılığıyla 1 trilyon lira değerinde ipotek koydurduğu ortaya çıktı.1999 yılı tapu kayıtlarına göre ortaya çıkan ipotekle Uzan, kendisine ait işyerinden birinci dereceden alacaklı duruma düşüyor. Bununla birlikte işyerinden çıkarılan ve ödenmeyen ücretleriyle birlikte 600 milyar lira alacaklı duruma düşen 120 işçinin, alacaklarını tahsil etmesi zora girdi.

Kül tablasına ipotek!İşçilerin alacaklarının tahsil edilmesi için Bornova İkinci İcra Mahkemesi'ne başvuran Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri, daha önce haciz için mahkeme kararı çıkarmalarına rağmen bunu uygulamadıklarını, tesisteki makinalardan kül tablasına kadar her şeyin bankaya ipotekli olduğunu belirttiler. Sadece arsa değerinin 10 milyon doların üzerinde olduğu tesisin 2001 yılı tapu kayıtlarının kendilerine ulaşmadığını söyleyen sendika yöneticileri, iki yıl içerisinde bankanın ipotek miktarının tesisin değerinin üzerine çıkmasından endişe ettiklerini ifade ettiler. Bu durumda Metaş'a ipotek koyan İmar Bankası ilk alacaklı olduğu için işçilerin alacaklarını tahsil etme imkânları ortadan kalkabilecek.

Davadan vazgeçebilirizTürk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Muharrem Kalkavan, bugüne kadar alacaklarını tahsil etmek için çeşitli yollara başvurduklarını belirterek, "Metaş'ın hurda satışları üzerine haciz bile koydurduk. Ancak alacakların tamamını karşılayamadık. İşçilerin alacaklarını temin için 25 Temmuz tarihinde tesisin satışı talebinde bulunduk" dedi. Muharrem Kalkavan Uzan ailesi ile temaslarının devam ettiğini, işçi alacaklarını ödedikleri takdirde davayı geri çekebileceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Köylüler Ecevit'in bildiği gibi değil!

SONRAKİ HABER

Seçimlerde değil, yağmurda gelsinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...