27 Ağustos 2011 10:39

Sebzede 25 üründe artış yaşandı

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, ramazan ayında fiyatlarda şaşırtan artışlar olmadığını, ancak sebzede 25 ürünün arttığını, meyvede ise kirazın tarihi rekor kırarak yüzde 206’lar gibi bir artış yakaladığını kaydetti.Yetkin ramazan ayının gelmesi ile artması beklenen meyve ve sebze fiyatlarında artış ol

Sebzede 25 üründe artış yaşandı
Paylaş

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, ramazan ayında fiyatlarda şaşırtan artışlar olmadığını, ancak sebzede 25 ürünün arttığını, meyvede ise kirazın tarihi rekor kırarak yüzde 206’lar gibi bir artış yakaladığını kaydetti.
Yetkin ramazan ayının gelmesi ile artması beklenen meyve ve sebze fiyatlarında artış olmamasının sevindirici, ancak düşüş olmamasının ise düşündürücü bir durum olduğunu kaydetti. Ağustos ayı boyunca meyve ve sebzelerde yaşanan artış ve düşüşlerin yanında aynı kalan ürünleri açıklayan Yetkin, Türkiye’ye 139 kalem ithal ürün girişinin yapıldığını ithal meyvelerden en çok ananasa zam geldiğini belirterek, kirazın ise tüm zamanların artış rekorunu kırarak yüzde 206’lara dayandığını bunun yanında fiyatı en çok düşen meyvenin ise greyfurt olduğunu kaydetti.

Yetkin, sebzede ise 25 üründe artışın yaşandığını artıştaki rekoru ise turpun kırdığına değinerek, “21 ürün fiyatını korurken biber ise ramazanın en ucuz sebzesi oldu” dedi. Meyve ve sebzede yaşanan ortalama fiyat artışını yüzde 15 ile 20 arası belirlediklerini aktaran Yetkin, pazarcıların ramazan ayını fırsat bilerek meyve ve sebze fiyatlarında artış yapmadıklarını artışlardaki asıl sıkıntının iklimsel değişiklikler ile üretim ve ekim alanında yaşandığını ifade etti. Yetkin ayrıca Türkiye’nin avantajlı ürünlerinin olduğunu bunlardan bir tanesinin buğday olduğunu belirterek bu sene alınan verimin çok iyi olduğunu açıkladı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Gençler dünyayı ‘politik iktisat’ süzgecinden geçirdi

SONRAKİ HABER

Gençlik kampında Ferhat Tunç rüzgarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...