24 Ağustos 2001 21:00

Köylüler Ecevit'in bildiği gibi değil!

Çanakkale'nin Tevkifiye köyünde, DSP Çanakkale Milletvekili Prof. Dr. Sadık Kırbaş'ı köylüler, ellerindeki banka borç belgeleriyle karşıladılar.

Paylaş
Köylüler Ecevit'in bildiği gibi değil!Çanakkale'nin Tevkifiye köyünde, DSP Çanakkale Milletvekili Prof. Dr. Sadık Kırbaş'ı köylüler, ellerindeki banka borç belgeleriyle karşıladılar. Köylüler, milletvekilinin konuşmasına izin vermeyerek "Bizi hapishanelere mi tıkacaksınız?" deyince, Kırbaş köyden ayrılmak zorunda kaldı.

Ecevit ne demişti?DSP lideri Başbakan Bülent Ecevit, yaklaşık 10 gün önce yaptığı bir konuşmada, tatil aylarında kendi illerini temsil etmeyen milletvekillerinin köy köy dolaşmalarının halkı çok duygulandırdığını ileri sürmüştü. Ecevit, "Yani özellikle kırsal alanda sıkıntı yok, genelde de halkımız sabırla ekonominin esenliğe çıkmasını bekliyor" demişti.

Senetli karşılamaDSP Çanakkale Milletvekili Prof. Dr. Sadık Kırbaş da, Ecevit'in söylediklerine inanmış olacak ki, Çanakkale'nin köylerine ziyarete gitti. Üreticilerin dert ve taleplerini dinleyen Kırbaş, geldiği Tevfikiye köyünde hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Köylüler, ellerindeki banka borç belgelerini milletvekiline göstererek, "Bizi bu borçlar yüzünden hapishanelere mi tıkacaksınız? Bu yüksek faizlerle bu köylü bu borçları nasıl ödeyecek?" diye sordular. Yüksek faiz politikasını ve köylünün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları yüksek sesle dile getiren köylüler, milletvekilinin konuşmasına da izin vermediler. DSP'li Kırbaş, köylüleri ikna edemeyeceğini anlayınca, köyden ayrılmak zorunda kaldı.
ÖNCEKİ HABER

AKP raporu bir haftada tamamlanacak

SONRAKİ HABER

Uzan'ın ipotek oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...