27 Ağustos 2011 10:35

Su kaynaklarını istiyorlar

DİLOVASI’nda çevre sağlığı hakkında yaptığı araştırmalar sonucunda, anne sütüne zehir karıştığını ortaya çıkardığı için hakkında davalar açılan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu 2011 Gençlik Kampına katıldı. Çevre sağlığı ile ilgili yapılan söyleşiye katılan Hamzaoğlu Dilovası’nda yaşananları anlat

Su kaynaklarını istiyorlar
Paylaş

Hamzaoğlu, patronların çevreyle, doğayla düşmanlıkları olduğunu vurguladı. Şu an tüm üretim alanlarının çevreye verdiği zararın yüzde doksanını engelleyecek olanağa sahip olunduğunu aktaran Hamzaoğlu, kapalı sistemde daha az zararlı maddeler ile üretim yapılması gerektiğini söyledi.  

Kocaeli’de veri toplama çalışmaları yaptıklarını dile getiren Hamzaoğlu, sanayi odasının kullanılan hammadde verilerinin özel mülkiyete girdiğini ve açıklanamayacağını söylediğini aktardı. İtfaiye müdürlüğünün dahi kullanılan maddelerden haberinin olmadığını vurgulayan Hamzaoğlu, tehlike anında nasıl müdahale edileceğinin dahi bilinmediğini aktardı.  Devletin Dilovası’nı insansızlaştırmayı çözüm olarak gördüğünü ifade eden Hamzaoğlu, sanayinin atmosferi kirletmesinden kaçınılamayacağını vurguladı. Kocaeli’nin en temiz bölgesi olarak gösterilen Kandıra’nın dahi yüzde yedi kanser riski taşıdığını söyleyen Hamzaoğlu, “Yapılan hava ölçümlerinde Kandıra ve Dilovası’nda normalden daha fazla oranda hava kirliliği tespit edildi” diye konuştu. (Selçuk/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Postacıya bayram yok

SONRAKİ HABER

Gençler dünyayı ‘politik iktisat’ süzgecinden geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...