22 Ağustos 2001 21:00

Resimlerinde tanıdığı dünya

Doğuştan görmez bir Ressam Eşref Armağan. 2. Uluslararası Engelliler Sanat Festivali'ne resimleriyle katıldı ve beğeni topladı.

Paylaş
Resimlerinde tanıdığı dünyaÖzlem DinlerDoğuştan görme engelli olan ve resim dersi dahil hiçbir öğrenimi olmayan Ressam Eşref Armağan'ın eserleri, beğeni topluyor. Geçen hafta sona eren 2. Uluslararası Engelliler Sanat Festivali'ne resimleriyle katılan Ressam Eşref Armağan ile eserleri üzerine görüştük. 49 yaşında evli ve bir çocuk babası olan Eşref Armağan, resim dersleri dahil ne çocukken ne de yetişkin çağda hiçbir öğrenim görmediğini söylüyor. Armağan, okumayı ve yazmayı kendi kendine kabartmalı harflerle öğrendiğini belirtiyor. Armağan, 6 yaşındayken kalem ile kâğıt üzerine çizmeye, 18 yaşında ise önce parmakları ile kâğıt üzerine, sonra da yağlıboya ile tuvaline resim yapmaya başladığını anlatıyor.Yağlıboyadan sonra akrilik boyaya geçtiğini ifade eden Armağan, görmemesine rağmen çizdiklerinin bu denli gerçeği yansıtmasını "Ellerim artık benim gözlerim" şeklinde açıklıyor.

Öğretmek istiyorDoğayı çok sevdiği için eserlerinde doğayı yansıttığını ifade eden Armağan, 42 senedir resim yaptığını söylüyor. Resimlerini sergilemek için bir salonu tutmaya maddi imkânının olmadığına dikkat çeken Armağan, bu gibi festival etkinliklerinde ve sponsorlar imkânıyla resimlerini sergileyebildiğini anlatıyor.Geçimini de resim yaparak sağladığını belirten Armağan, görmezlere resim öğretmenliği yapmayı çok istediğini sözlerine ekliyor.
ÖNCEKİ HABER

Jumbo'da sözleşme delindi

SONRAKİ HABER

F-5'lerle Hazar batağına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...